Buna ziua.
In urma acumularii unor restante, Asociatia de locatari s-a mobilizat si am primit o Sentinta civila emisa de Judecatorie din partea Apaterm-furnizor de utilitati prin care sunt somat sa platesc o SUMA, compusa din: datorie de baza+penalitati+notificare+cheltuieli judecata. Am incheiat un angajament de plata cu societatea si platesc in fiecarte luna direct la casieria furnizorului si cu chitanta merg la juristul care a semnat notificarea.
Problema vine din faptul ca administratora continua sa mentina SUMA care face obiectul sentintei civile si, implicit a angajamentului de plata. La aceasta suma, in fiecare luna imi adauga datoria curenta si penalitati. E CORECT? De la Apaterm mi-a zis juristul sa-i comunic sa elimine suma; am facut acest lucru acum cateva luni cu angajamentul si sentinta pe care o avea si ea si continua sa-mi calculeze la gramada, penalitati la penalitati!!
Cum ar trebui sa procedez?
Am si alte nemultumiri: in urma divortului i-am dus copie dupa Hotarare cerand sa scada 1 persoana de la intretinere, lucru care nu s-a intamplat. Intre timp in locuinta suntem 3 persoane iar dumneaei a trecut direct de la 2 la 3, fara a scadea persoana plecata, timp de 1 an de zile. A promis repetat ca va recalcula si va rectifica. Nu s-a intamplat acest lucru.
La consumul de apa, desi duc indexul, sunt luni in care ajung si la un consum de 20 mc apa (rece+calda). Recunosc ca nu pastrez indexul lunii anterioare drept penntru care am cerut sa-mi scoata consumul inregistrat pana in prezent pentru a vedea daca insumat ajunge la consumul inregistrat pe apometre pana in prezent. Ma amana de 2 luni cu o comisie care sa vina sa citeasca apometrele!
Nu stiu cum sa procedez. Ca nu am platit (din motive personale!) recunosc, dar sa ma incarce in plus e deja prea mult la cat am deja!!
POATE REUSESTE CINEVA SA_MI DEA UN SFAT! Va rog frumos!
Multumesc
Pai cand am incheiat angajamentul cu Apaterm, juristul mi-a zis sa duc o copie a acestuia la Asociatia de locatari si sa-mi scoata suma din evidenta lor, pe baza Sentintei civile si a Angajamentului, pt ca obligatia de plata e catre ei acum nu catre asociatie.
Nu bag mana in foc, dar 99% cred ca Apaterm m-a dat in judecata. Asociatia de locatari a transmis lista datornicilor si Apaterm a actionat in consecinta.
Dar legal e corect sa-mi calculeze in continuare penalitati la o suma care face obiectul unei sentinte civile, cu penalitati cu tot? Asta duce la modificarea sumei din Sentinta civila prin adaugarea continua a penalitatilor! Plus ca datoria de baza pe care ea mi-o mentine (care cuprinde datoria de baza din sentinta) si la care calculeaza penalitati creste cu datoria lunara curenta.
Dv. trebuie sa duceti copie de pe chitanta cu care faceti plata la Apaterm la administratora si sa o puneti sa va scada suma respectiva din restanta.
Si de fapt ar trebui sa va scoata din restanta suma pe care o are Apaterm in evidenta lor pentru ca Dv. sunteti in relatie directa cu furnizorul datorita sentintei judecatoresti si cu care ati si facut angajament de plata.