avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii si penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii si penalitati intretinere

Buna ziua . ma numesc Marilena , locuiesc in Galati. Pe data de28 aprilie 2014 sotul meu decedat dupa o lunga suferinta de cancer la limba. mi-au ramas 12968 lei, datorii la intretinere. , din care 7581 faceau obiectul unei sentinte de executare silita pt perioada mai 2007-decembrie2010) (4820 cheltuieli de intretinere iar 2761lei penalitati de intarziere. am semnat un angajament cu asociatia de locatari in care ma angajam ca in 12 luni achit sumele datorate, si cele curente. in luna octombrie , adica dupa 6 luni eu am terminat de achitat datoriile iar administratora dela asociatie mi-a zis sa platesc inca un an de zile intetinerea pt o persoana astfel intram in programul apaterm de scadere a penalitatilor. ( mentionez ca de la data decesului sotului meu , eu impreuna cu fiul meu am plecat in strainatate, deci in apartament nu a mai locuit nici o persoana). in luna octombrie 2015 m-am intors in tara pt o saptamana. am constatat ca desi nu aveam nici o datorie la intretinere am de platit suma de 14400 lei penalitati de intarziere.V-as ruga sa ma ajutati sa gasesc o solutie la aceasta problema. va multumesc anticipat. Mailena
Cel mai recent răspuns: marina3333 , utilizator 15:40, 19 Ianuarie 2016
Conform dispozitii in vigoare,penalitatile nu pot depasi suma la care au fost aplicate
Sustineti ca dv ati terminat de achitat datoriile
Prin datorii intelegeti intreg debitul impus in lista de intretinere cotele lunare de intretinere +penalitatile aplicate acestora ?
Daca nu mai aveati nici o datorie la intretinere,nu ati precizat concret de unde rezulta penalitatile de plata in valoare de 14400 lei
In temeiul disp 10 din L nr 230/2007 proprietarii au dreptul sa cunoasca orice aspect ce tine de activitatea asociatiei de proprietari si,la cerere ,au acces la documentele asociatiei
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va precizeze baza legala de impunere penalitati
la data de 8 aprilie 2014 figuram cu 12968lei datorii si 12048 penalitati.cele 12968lei dtorii erau compuse din 7568 lei dosar executare silita , datorii si penalitati 2007-2010 iar dif de 5400lei datorie ian 2010.aprilie2014.-conform apaterm cei care plateau dat in termen de 6 luni erau scutiti de plata penalitatilor. am facut cerere catre apaterm dar intre timp cererea mea s-a pierdut eu am achitat cei 12968 in 6 luni , plus conform apatermului am platit timp de un an de zile intretinerea pt o persoana chiar daca in apartament nu locuia nimeni acum cele 12048 lei penalitati au devenit 14400 lei . intre timp apatermul a falimentat
Doamna marina3333,
Cand apare Apaterm cand asociatia. Aveti contract (sau ati avut) separat de Asociatie cu Apaterm?
Intretinera la bloc nu este compusa doar din costul apei calde/reci si a agentului termic pe timp de iarna. Intretinera mai contine cheltuieli cu ridicat gunoiul, femeia de serviciu, curent electric, intretinere lift s.a.m.d.
Din cele prezentate de Dvs., inteleg ca ati achitat datorii+penalitati vechi, + datorii curente. Ati ramas cu penalitati de 12048 la care se adauga penalitati datorate faptului ca un an nu ati achitat cotele de intretinere pe motiv ca la adresa nu locuia nimeni. Puteti fi scutita de plata partiala a intretinerii pe baza unei cereri adresate Asociatiei dar nu totala. Se vor scadea cheltuielile repartizate pe nr. de persoane nu cele pe cota parte.
Asadar diferenta intre 12048 si 14400 provine cel mai probabil din aceasta. Achitati tot deoarece riscati sa fiti data in judecata (cum ati mai fost de altfel) si puteti chiar pierde apartamentul!
din pacate nu ati inteles . eu am platit inca un an si acum platesc, femeia de servici, lumina, administrator, etc, nu am mai ramas cu debite. doar ca vad ca au crescut penalitatile,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii la zi niko777 niko777 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca este legalsa imi ceara administratorul pentru a-mi elibera o adeverinta care imi este necesara la actele de donatie plata ... (vezi toată discuția)
Chitanta intretinere Florans Florans Administratorul unui bloc are dreptul sa emita o chitanta pentru plata intretinerii, pe care este mentionat \'restanta intretinere\', iar in contabilitate sa ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere pintilieionica pintilieionica Buna ziua.Am si eu un of privind penalitatile de la intretinere.Acum 4 ani cand s-a sistat furnizarea cu gaz a scarii in care locuiesc datorita penalitatilor ... (vezi toată discuția)