avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinerii la zi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinerii la zi

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca este legalsa imi ceara administratorul pentru a-mi elibera o adeverinta care imi este necesara la actele de donatie plata in avans pt luna Octombrie care nu afost calculata si afisata .Ce inseamna plata la zi la intretinere ?Am platit lunile afisate ,pe August si Septembrie dar pe Octombrie nu este calculata inca .Si daca este obligatoriu sa am platit si fondul de rulment intreg.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: niko777 , utilizator 21:08, 6 Noiembrie 2016
Reprezentantii asociatiei au dreptul sa perceapa sume aferente cote individuale intretinere care au fost calculate si afisate
Nu este temeinic si legal a se impune plata in avans,mai ales in situatia in care exista fond de rulment la dispozitie
as vrea mai exact legea daca se poate.
niko777 a scris:


sa-mi spuneti daca este legalsa imi ceara administratorul pentru a-mi elibera o adeverinta care imi este necesara la actele de donatie plata in avans pt luna Octombrie


Didspozitiile in vigoare nu prevad aceasta obligatie
Solicitati presedintelui de asociatie sa precizeze temeiul legal in baza caruia a dispus perceperea in avans a intretinerii

Sa ne lamurim un pic.
Proprietarul este obligat conform legii 230/2007 si HG 1588/2007 sa achite fondul de rulment ca si alte fonduri legal stabilite in asociatie.
Cat priveste cotele de intretinere proprietarul, in mod normal, este dator sa achite ceea ce este afisat pe lista de plata. Dar in cazul instrainarii apartamentului exista o problema determinata de decalajul afisarii listei de plata (datorata facturarii utilitatilor).
Asadar in adeverinta eliberata de asociatie, in 5 noiembrie 2016, se poate preciza ca proprietarul este dator cu suma stabilita drept fond de rulment in valoare de xx lei. La fel se poate preciza ca proprietarul este dator sa achite asociatiei cotele de intretinere pe luna octombrie 2016, cote inca necalculate.
Sunt lucruri adevarate si nu trebuie sa existe vreo lege care sa oblige conducerea asociatiei sa elibereze adeverinta in care sa spuna altceva decat realitatea pe care am exprimat-o mai sus.
Buna seara ,nu se înstrăinează nimic sunt doar acte de donatie intre parintii care nu mai locuiesc in aceste apartamente si copiii .Pe mine ma deranjaja doar aceasta plata in avans pe luna octombrie care ne- a fost impusa de către administrator pt a elibera adeverintele pt notariat pe motiv ca asa zice legea.practic raman aceleasi persoane in fiecare din cele doua apartamente.

Alte discuții în legătură

Apartament cu datorii la intretinere madalinams madalinams Buna, am cumparat in data de 7 iunie un apartament practic de la o agentie de imobiliare care de fapt este si asociatia de proprietari a blocului. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vanzare apartament Almaris Almaris La vanzarea unui apartament un proprietar trebuie sa faca dovada ca nu are datorii catre asociatia de proprietari. Desi adeverinta se elibereaza in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Ce sa trec in adeverinta astfel incat si eu , ca administrator, sa fiu acoperita vali m vali m Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o problema. Am un apartament cu 2 proprietari. Surori. Una cere o adeverinta pentru notariat ca sa poata face ... (vezi toată discuția)