avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinerii la zi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinerii la zi

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca este legalsa imi ceara administratorul pentru a-mi elibera o adeverinta care imi este necesara la actele de donatie plata in avans pt luna Octombrie care nu afost calculata si afisata .Ce inseamna plata la zi la intretinere ?Am platit lunile afisate ,pe August si Septembrie dar pe Octombrie nu este calculata inca .Si daca este obligatoriu sa am platit si fondul de rulment intreg.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: niko777 , utilizator 21:08, 6 Noiembrie 2016
Daca e donatie sau vanzare, nu are importanta. Este o schimbare a proprietarilor ce se face prin notariat. Daca notarul ar trata donatia altfel decat vanzarea, nu ar solicita adeverinta de la asociatie.
Iar daca tot raman aceleasi persoane in apartament, puteti face plata in avans pentru ca sunt tot banii dumneavoastra si nu o sa mai platiti dupa afisarea listelor decat eventuale mici diferente daca nu s-a estimat bine suma.
Dar la fel de bine, daca nu vreti sa faceti plata in avans (care de fapt nu este in avans pentru ca aceasta plata se refera la luna octombrie, luna deja trecuta), sigur ca vi se poate elibera adeverinta dar in care sa se specifice ca ati achitat cotele catre asociatie pana la sfarsitul lunii septembrie 2016, precizand ca sumele datorate pe octombrie se vor afisa pe 20 noiembrie, de exemplu. In aceasta din urma situatie, notarul va consemna in actul de donatie ca viitorul proprietar se obliga sa preia datoriile catre asociatie. Lucru ce se poate intampla, la limita, si in situatia cand notarul v-ar autentifica actul de donatie fara ca dumneavoastra sa prezentati adeverinta de la asociatie.
Asadar aveti cel putin trei posibilitati sa faceti tranzactia din punct de vedere a datoriilor catre asociatie.
prevedeti in donatie sau act aditional ca noul proprietar se obliga sa plateasca toate restantele si este de ajuns...nu este necesara adeverinta de la asociatie
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu datorii la intretinere madalinams madalinams Buna, am cumparat in data de 7 iunie un apartament practic de la o agentie de imobiliare care de fapt este si asociatia de proprietari a blocului. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vanzare apartament Almaris Almaris La vanzarea unui apartament un proprietar trebuie sa faca dovada ca nu are datorii catre asociatia de proprietari. Desi adeverinta se elibereaza in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Ce sa trec in adeverinta astfel incat si eu , ca administrator, sa fiu acoperita vali m vali m Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o problema. Am un apartament cu 2 proprietari. Surori. Una cere o adeverinta pentru notariat ca sa poata face ... (vezi toată discuția)