Nu am inteles daca obtinut si incredintarea copilului. Daca este asa, fostul sot poate vorbi despre un proces de reincredintare considerand ca datorita meseriei pe care o practicati are mari sanse sa obtina custodia copilului.
Varsta frageda a copilului, statutul social, conditiile de crestere si educare pe care nu le-ar putea oferi si starea recalcitranta+betia (dovedita cu martori) il pot impiedica sa obtina custodia minorei. Pe de alta parte domnul tatic este in ilegalitate din moment ce viza pentru sedere pe teritoriul Romaniei a obtinut-o prin casatorie care a fost desfacuta prin divort (asa inteleg).
Aveti nevoie de un avocat specializat in dreptul familiei pentru a-l combate in conditiile in care va da in judecata pentru incredintarea/reincredintarea minorei.
In ceea ce priveste rapirea minorei, aceasta face obiectul Convenţiei de la Haga care da urmatoarele drepturi statelor semnatare sau care au aderat (Romania a aderat prin Legea nr. 100/1992):
- dreptul de a asigura înapoierea imediată a copiilor deplasaţi sau reţinuţi ilicit în orice stat contractant;
- dreptul de a face să se respecte efectiv în celelalte state contractante drepturile privind încredinţarea şi vizitarea copiilor.
Autoritatea centrala din Romania desemnata pentru aducerea la indeplinire a obligatiilor stabilite prin Conventie asupra aspectelor civile ale rapirii internationale de copii este Ministerul Justitiei.
Referitor la amenintarea cu moartea, puteti face plangere la politie aceasta fiind o fapta destul de grava. Este foarte probabil sa se dispuna urmarirea penala mai ales daca o sustineti cu probe.
"Amenintarea a este o infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra libertatii persoanei, reglementate in cap. II, t. II, art. 193, C. pen., partea speciala si consta in fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze."
[ link extern ]
L.C.