avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces

Buna ziua, am o mare problema. Exista o persoana care ne datoreaza ( mie si sotului ) o anumita suma de bani. Sotul meu a fost angajat la dansul ( fara carte de munca) si pentru a ne asigura ca ii va da salariul ( dupa ce ne amanase vreo 3 luni ) am facut un contract la notariat:

"Subsemnatul...., domiciliat in..., datorez numitului.... suma de....
Ma oblig sa ii restitui numitului ... suma ... in termen de 7 zile de la data autentificarii, respectiv pana la 13.08.2010. In situatia in care nu voi restitui suma imprumutata, in conditiile mentionate, .... ma va putea executa in orice bunuri ale mele, mobile sau imobile, fara somatie sau punere in intarziere, prezenta declaratie constituind titlu executoriu. Am dat prezenta declaratie spre a fi folosita la nevoie....."

Astazi suntem in 13, domnul respectiv este de o nesimtire maxima. Ne inchide telefonul in nas...vorbeste urat. Vrem sa-l dam in judecata, cum trebuie procedat?
Multumesc anticipat!
Nu aveti de ce sa il dati in judecata.
Actul notarial reprezinta titlu executoriu, in baza caruia va puteti adresa direct unui executor judecatoresc, pentru a declansa executarea silita.
Cu alte cuvinte, actul notarial valoreaza ca o hotararea judecatoresca favorabila dvs.
Multumesc pentru raspuns.

Pentru a cere si daune cum trebuie procedat?
In cazul de fata, cine plateste executorul judecatoresc ?
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
Lili_anne, utilizator
Chetuielile de executare sunt avansate de creditor urmand a fi recuperate de la debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut Iulia Alexandrescu Iulia Alexandrescu Ma confrunt cu urmatoarea situatie,acum ceva timp, am dat cu titlu de imprumut o suma de bani d-nei X, acord perfectat si autentificat in fata unui notar.Am sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie iulian_2010 iulian_2010 In urma cu un an, am imprumutat unui prieten suma de 5000Euro, vrand sa-l ajut sa faca o afacere. Afacerea nu a mers, si banii nu i-am vazut inapoi. Avand ca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire act notarial ! Lumi50 Lumi50 Va rog frumos sa imi explicati ce as putea sa inteleg din urmatoarea formulare , redactata de un avocat si autentificata la notar - \" subsemnatul yyy declar ... (vezi toată discuția)