avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare Datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare Datorie

In urma cu un an, am imprumutat unui prieten suma de 5000Euro, vrand sa-l ajut sa faca o afacere. Afacerea nu a mers, si banii nu i-am vazut inapoi. Avand ca avere doar o masina, care valoreaza aproximativ 5000-5500 Euro, ma gandesc cum sa o iau de la el. Am un act notarial de imprumut pe aceasta suma. M-am gandit sa-i iau cheile de la masina fara sa stie si sa o pun la mine in garaj. Problema e ca nu stiu daca e legal acest lucru si daca am sa o pot vinde, neavand contract de vanzare cumparare intre mine si el. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iulian_2010 , utilizator 20:11, 9 Februarie 2010
Nu ii luati masina! Veti fi acuzat de furt.
Mergeti cu contractul de imprumut la un executor judecatoresc, puneti-i in vedere ca prietenul are acea masina si il va executa silit. Va va costa pana in 500 ron.
Va veti recupera banii ( executorul ii va lua masina legal).

Nu faceti o infractiune fara rost, cand aveti posibilitati legale.
intrucat contractul de imprumut a fost autentificat la notar, acesta constituie titlu executoriu.
astfel incat, adresati-va cat de repede unui executor judecatoresc, care va proceda la executarea silita a debitorului .
masina va putea fi executata doar daca este inmatriculata pe numele imprumutatului.
va multumesc mult de sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea unei creante, de la un prieten. ContSters221184 ContSters221184 Buna ziua!!!! Am imprumutat un prieten cu niste bani si nu vrea sa mi mai dea. Cand i-am dat bani am incheat un contract de imprumut la notar autentificat prin ... (vezi toată discuția)
Executare contract de imprumut Rojin Rojin Buna ziua. Intrebarea mea este cum pot sa-mi recuperez banii de la o persoana fizica careia i-am imprumutat o suma de bani cu contract de imprumut ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei creante. ContSters221184 ContSters221184 Buna ziua!!!! Am imprumutat pe un prieten cu niste bani , ca si garantie am facut un contract de vanzare-cumparare batut la masina ne autentificat de notar pe ... (vezi toată discuția)