avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea unei creante, de la un prieten.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea unei creante, de la un prieten.

Buna ziua!!!! Am imprumutat un prieten cu niste bani si nu vrea sa mi mai dea. Cand i-am dat bani am incheat un contract de imprumut la notar autentificat prin care el imi garanteaza cu bunurile lui mobile si imobile. problema ii ca el nu are nici un bun trecut pe numele lui dar din cate stiu lucreaza cu contract de munca, legal. Intrebarea ii daca pot sa-i fac oprire pe salar ca sa pot sa-mi recuperez banii. suma ii de 2000 ron nu-i mare!!! pe actul facuta la notar scrie ca-i titlu executoresc. Ce trebuie sa fac sa-mi recuperez banii. Multumesc!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
ContSters221184, utilizator
ai poti face oprire pe salar dar numai in urma unei hotarari judecatoresti.....totul este pe cale civila...daca e o suma mare puneti un avocat
Actul notarial de imprumut este titlu executoriu, asa ca mergeti direct la executorul judecatoresc pentru punerea sa in executare silita. Îi puteti pune poprire pe salariu. I se va opri lunar 1/3 din salariu, pana la indestularea creantei.
Debitorul lucreaza la APA PROD HUNEDOARA. APA PROD HUNEDOARA POATE SA REFUZE EXECUTAREA? Multumesc!!!

Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Nu pot refuza. Au obligatia sa se conformeze instiintarii de poprire inaintata de executorul judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut la notar matrix2010 matrix2010 Am incheiat cu un vecin un contract de imprumut la notar simplu fara garantii prin care eu i-am dat 2.000 euro cu restituirea banilor pana cel tarziu la 1 an ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie shadow21 shadow21 buna ziua. In urma cu 2 luni am dat cu imprumut suma de 8800e. Tranzactia s-a facut printr-un birou notarial. Detin actul din care rezulta imprumutul insa ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani cu titlu executoriu fara garantii johnnydls20 johnnydls20 buna ziua. va rog, daca aveti amabilitatea, sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari. in urma cu ceva vreme (cand inca nu venise criza si la noi in tara) ... (vezi toată discuția)