avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

As dori sa stiu daca somajul se ia in calcul la spor vechime munca ( am un spor de 20 % ). Am avut 9 luni somaj in perioada 1992 -1993. Din cate am inteles somajul se adauga doar la calculul pensiei nu la acordarea sporului . Este corect. Doresc sa-mi raspundeti. pentru ca am unele dubii cu privire la modul de calcul al vechimii.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:39, 13 August 2010
Somajul se ia in calcul la stabilirea pensiei si nu constituie vechime in munca.
1. Fosta lege a somajului (1/1990) preciza ca perioada de somaj indemnizat constituie vechime in munca.
2. Legea 76/2002 nu mai cuprinde aceasta precizare, deci nu mai este vechime in munca.
3. Este insa stagiu de cotizare asimilat, pentru pensie
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Nu pot sa ma lamuresc deloc. Acest concediu se adauga la vechime indiferent de anul in care este atunci cand o calculez pentru sporul de vechime? Dar cand e ... (vezi toată discuția)
Perioada cat beneficiezi de indemnizatie de somaj constituie vechime in munca? andahard andahard perioada cat beneficiezi de indemnizatie de somaj constituie vechime in munca? (vezi toată discuția)
Vechime si spor de vechime AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Cand se calculeaza anii lucrati din cartea de munca pentru a i se acorda sporul de vechime in functie de anii lucrati se scad zilele de fara plata? Sau ele nu ... (vezi toată discuția)