avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme la partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme la partaj

Buna ziua.Nu sunt in domeniu si nu cunosc termenii .Poate ma puteti ajuta.Sunt in proces de divort cu sotul.Mi-am luat avocata dar cred ca mai mult apara partea adversa desi eu am platit-o.Problema este in felul urmator:avem un apartament cumparat impreuna un apartament-prin credit ipotecar.Avocatii-ambii- au propus sa se faca un partaj extrajudiciar argumentand ca este mai ieftin si mai rapid.Apartamentul valoreaza 62000 euro pe putin-sotul a considerat ca face 50.000-mentionez ca nu s-a facut o expertiza-ambii avocati au spus ca se va face nu o evaluare pentru vanzare-ci o expertiza valorica motiv pt care pretul care se va stabili va fi sub pretul pietei.:Oam intrebat mai departe si altcineva mi-a spus ca nu exista asa ceva-evaluare sub pretul pietei.Intrebarea mea era cum sa procedez ce sa cer sa se faca o evaluare a pretului de circulatie.mentionez ca sotul vrea sa pastreze apartamentul si sa imi plateasca o sulta.dar mi se pare bataie de joc adica sunt dispusi sa calculeze la 57.000 euro in conditiikle in care pretul pietei este de 62.000 euro.Va rog din suflet sa imi dati un sfat!!!!
Cel mai recent răspuns: ingeras_1013 , utilizator 16:45, 9 Octombrie 2007
Schimbati avocatul. Mai bine mai dati 1000 lei altuia mai cinstit decat sa pierdeti 5.000 euro.
M-am gandit sa schimb avocatul.Probabil s-au inteles intre ei!!!Intrebarea este:nu este nici o diferenta intre o expertiza valorica-tehnica cum i-au sous ei si o evaluare?in momentul in care am intrebat au spus ca nu se face evaluare pt vanzare.dar m-am gandit ca pretul imobilului ar trb sa fie aceleasi.multumesc de sfat
si pentru mine cum este mai bine?sa se faca expertiza extrajudiciara sau judiciara?in cazul expertizei extrajudiciare am inteles ca va veni un expert care se va alege din tribunal.se va face o lista de 3 experti si se va trage la sorti.ma gandesc sa nu fie cunostintele avocatului partii adeverse.:O
DM cititi mesajul privat.
cum sa fac sa citesc mesajul privat.nu stiu cum...plssssssss
:(

Alte discuții în legătură

Partaj, expertiză judiciară mult exagerată ca valoare de un expert părtinitor. se mai poate face ceva dacă cererea de recuzare a fost respinsă? Diana2018 Diana2018 Buna ziua. Soacra mea se află în proces de partaj cu fostul sot. Aceasta a avut dinaintea căsătoriei, o casă la țară și un apartament. Casa de la ... (vezi toată discuția)
Bună seara. tatăl meu a decedat în 2011. succesiunea să făcut ... elena elisabeta 13 elena elisabeta 13 Bună seara. Tatăl meu a decedat în 2011. Succesiunea să făcut în 2013. Soția supraviețuitoare a decedat și ea anul acesta. După tatăl meu eram 3 ... (vezi toată discuția)
Expertiza evaluare apartament Narcis Neamtu Narcis Neamtu Bună ziua. Avem un proces de partaj succesoral pe rol, s-a efectuat recent o expertiza, și a rezultat o valoare de 26.000 de euro pentru fiecare dintre cele ... (vezi toată discuția)