avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Tatăl meu a decedat în 2011. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Tatăl meu a decedat în 2011. Succesiunea să făcut ...

Bună seara. Tatăl meu a decedat în 2011. Succesiunea să făcut în 2013. Soția supraviețuitoare a decedat și ea anul acesta. După tatăl meu eram 3 moștenitorii. Eu cu fratele de după tata avem 3/8 parte iar soția supraviețuitoare a avut 2/8 parte. Acum vrea fratele meu să mă despăgubească și să-mi de-a cota mea parte. Dacă nu ne înțelegem la preț și îl dau în judecată prin instanță se va hotărî cât să-mi de-a, va fi evaluată la prețul pieței imobiliare sau mai puțin decât prețul pieței imobiliare? Apartamentul la valoarea prețului pieței imobiliare valorează între 78-82 mi de euro. Este posibil ca instanța să-l vândă sau să-l evalueze sub prețul pieței imobiliare? Și ce perioadă o să-i de-a ca să îmi de-a cota mea parte ( ieșire din indiviziune). El nu vrea să vândă apartamentul ci vrea să-l păstreze pentru fata lui adică pentru nepoțica mea.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:37, 8 Decembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va intelegeti asupra cuantumului sultei astfel incat sa puteti face un partaj voluntar, veti ajunge in instanta unde costurile vor fi semnificative (taxa timbru, onorarii avocat, onorariu expert evaluator) si vor fi impartite intre coindivizari intrucat partajul serveste intereselor ambilor.

Evaluarea imobilului se va face tinad seama de valoarea medie de piata a unui imobil asemanator celui in discutie.

In functie de cererile si probele din dosar se poate solicita si un termen de gratie de 6-9 luni in care sa se achite sulta care urmeaza a fi stabilita.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă prețul (mai exact spus, valoarea imobilului din care se calculează valoarea sultei) este singurul aspect în divergență, puteți să apelați chiar voi la un evaluator autorizat care să stabilească (extrajudiciar) această valoare. Altfel, sigur că, celui de dă i se pare mult și celui ce primește i se pare puțin.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
romascanu, moderator
Bună dimineața. Cum a zis și doamna moderator că prețul este cauza, are dreptate. Aș vrea să-mi spună cineva unde pot găsi un evaluator autorizat și cât este prețul cerut de către evaluator. Se găsește și într-o agenție imobiliară un evaluator autorizat? Sunt din Timișoara. Aștept răspuns. Vă mulțumesc tuturor celor care îmi răspund la întrebări.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Expert autorizat ANEVAR. Gasiti pe site ul ANEVAR din localitatea dvs, ii contactati si stabiliti pretul pentru evaluare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, drept de proprietate Zsolt21 Zsolt21 Buna, In urma cu 4 ani mama a decedat si pe baza legii am primit 3/16 parti din casa din oras eu, 3/16 sora mea si restul de 10/16 parti tatal meu. ... (vezi toată discuția)
Unul dintre moștenitori vrea să cumpere părțile celorlalți doi, dar aceștia cer mai mult decât le-ar reveni conform expertizei. ce poate decide instanța în acest caz? vlad69 vlad69 In urma succesiunii dupa ambii parinti, a rezultat o casa de locuit si un teren, la 3 mostenitori.Doi mostenitori au acceptat sa vanda partea lor celui de-al ... (vezi toată discuția)
Evaluator bruneta87 bruneta87 cat costa un evaluator pt o casa din judetul calarasi?veche de 50 de ani,din chirpici,3 camere renovate curand?multumesc (vezi toată discuția)