avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme la partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme la partaj

Buna ziua.Nu sunt in domeniu si nu cunosc termenii .Poate ma puteti ajuta.Sunt in proces de divort cu sotul.Mi-am luat avocata dar cred ca mai mult apara partea adversa desi eu am platit-o.Problema este in felul urmator:avem un apartament cumparat impreuna un apartament-prin credit ipotecar.Avocatii-ambii- au propus sa se faca un partaj extrajudiciar argumentand ca este mai ieftin si mai rapid.Apartamentul valoreaza 62000 euro pe putin-sotul a considerat ca face 50.000-mentionez ca nu s-a facut o expertiza-ambii avocati au spus ca se va face nu o evaluare pentru vanzare-ci o expertiza valorica motiv pt care pretul care se va stabili va fi sub pretul pietei.:Oam intrebat mai departe si altcineva mi-a spus ca nu exista asa ceva-evaluare sub pretul pietei.Intrebarea mea era cum sa procedez ce sa cer sa se faca o evaluare a pretului de circulatie.mentionez ca sotul vrea sa pastreze apartamentul si sa imi plateasca o sulta.dar mi se pare bataie de joc adica sunt dispusi sa calculeze la 57.000 euro in conditiikle in care pretul pietei este de 62.000 euro.Va rog din suflet sa imi dati un sfat!!!!
Cel mai recent răspuns: ingeras_1013 , utilizator 16:45, 9 Octombrie 2007
Am ajuns la un acord asupra unei sulte!!!intrebarea este urmatoarea:eu trebuie sa platesc impozitul acela de 3%pe partaj,impozit care se calculeaza din valoarea imobilului?
Am si eu o intrebare. Parintii mei au divortat, iar eu am fost incredintata mamei. In ciuda acestui fapt eu am fost crescuta de bunicii din partea tatalui. Bunicul a murit iar bunica inaite sa moara mi-a lasat mie si tatalui toate bunurile ei mobile si imobile. Cand a murit bunica eu eram inca minora si am fost data afara din casa de tatal meu pt ca nu am vrut sa renunt la testament. Atunci m-am mutat la mama mea insa in momentul in care am implinit 18 ani am fost data afara din domiciliul meu legal si de mama pe motiv ca nu renunt la testament. In acel moment am deschis o actiune de dezbatere a succesiunii de pe urma bunicii si un proces pt obtinerea pensiei alimentare din partea mamei.Problema este ca partajul succesoral a durat vreo 8 luni pana acum si este de-abia la jumatate iar eu nu am unde sa locuiesc acum. Am stat pe la niste prieteni dar acum nu mai ma pot tine. Acum as dori sa deschid un proces in care pe baza unei ordonante prezidentiale sa pot sa fiu introdusa in locuinta in care eu am testamentul pana la solutionarea partajului succesoral. Tatal meu insa sustine ca eu nu am fost data afara pt a demonstra ca procesul nu are baza, nu are revelanta. Eu am depus niste plangeri la politie cand am fost data afara din domiciuliu, dar nu am acces la acele plangeri, doar daca acest lucru este solicitat de o instanta. Pt ca dosarul sa aibe o baza ar trebui sa am deja toate actele. Ma tputeti ajuta si pe mine. Nu mai stiu ce sa fac, iar un avocat nu imi permit. Peste cateva zile am infatisare la tribunal iar eu nici macar nu stiu ce sa-i spun judecatoarei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, expertiză judiciară mult exagerată ca valoare de un expert părtinitor. se mai poate face ceva dacă cererea de recuzare a fost respinsă? Diana2018 Diana2018 Buna ziua. Soacra mea se află în proces de partaj cu fostul sot. Aceasta a avut dinaintea căsătoriei, o casă la țară și un apartament. Casa de la ... (vezi toată discuția)
Bună seara. tatăl meu a decedat în 2011. succesiunea să făcut ... elena elisabeta 13 elena elisabeta 13 Bună seara. Tatăl meu a decedat în 2011. Succesiunea să făcut în 2013. Soția supraviețuitoare a decedat și ea anul acesta. După tatăl meu eram 3 ... (vezi toată discuția)
Expertiza evaluare apartament Narcis Neamtu Narcis Neamtu Bună ziua. Avem un proces de partaj succesoral pe rol, s-a efectuat recent o expertiza, și a rezultat o valoare de 26.000 de euro pentru fiecare dintre cele ... (vezi toată discuția)