In anul 2008 am cumparat pe persoana fizica un teren de la o firma prin contract de vanzare cumparare in care se specifica faptul ca plata terenului a fost facuta cu cash de cumparator unui imputernicit a societatii vanzatoare. In momentul de fata sunt contactat de un lichidator care imi spune ca societatea respectiva este in procedura de faliment iar terenul cumparat de mine nu apare inregistrat in documentele societatii. Mentionez ca nu am primit de la societate nici factura nici chitanta fiscala, iar in contract este specificat faptul ca acesta tine loc de chitanta si face dovada platii catre vanzator. Contractul este facut si inregistrat la notar public stampilat legalizat.
Daca administratorul v-a contactat a făcut-o probabil în exercitarea atribuțiilor prev. de art. 79 din lege ”Administratorul judiciar sau lichidatorul poate introduce la judecatorul sindic actiuni pentru anularea atelor frauduloase încheiate de debitor in dauna drepturilor creditorilor in cei 3 ani anteriori deschiderii procedurii.”
Parerea mea este ca trebuie sa tineti legatura cu lichidatorul care va comunica daca apreciaza ca actul incheiat cu dvs. este facut in frauda creditorilor situatie in care veti fi chemat in instanta pentru anularea contractului.
In orice caz .. daca decide astfel veti fi chemat in instanta prin citatie.