avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprafata spatiu de locuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprafata spatiu de locuit

buna ziua,in primul rand imi cer scuze moderatorilor pentru ca nu stiu daca am postat acest subiect exact unde trebuia.ma intereseaza sa stiu daca la un apartament balconul este considerat spatiu de locuit sau simpla anexa,adica daca in contractul de proprietate este trecuta si suprafata balconului la rubrica spatiu de locuit.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:19, 13 August 2010
Suprafata balconului este cuprinsa in Aria (suprafata construita) dar nu este cuprinsa in Aria (suprafata utila) a apartamentului.
Deasemenea nu este cuprinsa nici in Aria (suprafata) locuibila a apartamentului.
vezi STAS 4908-85 - arii si volume conventionale
In mod normal, balconul nu este considerat spatiu de locuit ci dependinta, anexa gospodarie etc.

In titlul de proprietate al imobilului, eventual in planul/cadastrul la acest imobil, in ce categorie este inclus balconul? Acolo gasiti raspunsul la intrebarea dvs.

Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul locuibil ovidiu78tz ovidiu78tz Va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili care este definitia spatiului sau a imobilului locuibil deoarece la aplicarea TVA de 5% unul ditre criterii este ... (vezi toată discuția)
Partile comune ale unui bloc(asociatie de locatari) danabarbu danabarbu Buna ziua, Cf. art 3 din Legea 230/2007 \"partile comune dintr-un condominiu care nu sunt apartamente/spatii cu alta destinatie\" Intrebarea mea: copertina ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)