avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca.O sa primeasca bebe banii sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca.O sa primeasca bebe banii sau nu?

Buna ziua.
M-am angajat la o societate comerciala in anul 2007.In anul 2009 am ramas insarcinata si am anuntat patronul care a luat la cunostinta si era ok totul.
Sarcina mea a fost una cu risc de la inceput pana la sfarsit si daca nu eram internata eram acasa in pat.Pentru aceasta perioada am primit certificate medicale pe care le depuneam la firma.Primele certificate mi-au fost platite apoi seful ba nu avea bani,ba nu il gaseam ,ba ma chema si ma facea sa astept ore intregi in fata firmei ca vine si imi da banii chiar daca stia ca sanatatea nu imi permite lucrul acesta.De anul trecut din luna iunie eu nu am mai vazut bani de la firma.Timpul a trecut si sarcina mea a ajuns la termen.Copilul s-a nascut sub greutate (distrofic)dar multumesc lui Dumnezeu,sanatos.
A trebuit sa merg la firma sa mi se completeze actele pentru dosarul ce urma sa il depun pentru a primii indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani ceea ce am si facut de nenumarate ori pentru ca patronul se facea de negasit.A trebuit sa il urmaresc intr-o dimineata si asa l-am luat prin surprinde sa pot sta de vorba cu el.Atunci am avut o surpriza.Patronul mi-a spus ca el nu imi completeaza nimic si pe el sa nu il mai deranjez ca nu mai este el patronul firmei si plus de asta mi-a returnat concediile medicale pe ultimele doua luni,concedii care le-a tinut pur si simplu la el fara sa ma anunte ca el nu le mai depune.Am intrebat cine este noul patron sa merg sa vorbesc cu el.Mi-a raspuns ironic ca el nu stie cine e patron,stie doar ca pe unul il cheama Ioan si pe unul Mihai. :stunned:
Am fost la oficiul registrului comertului de unde legal si contra cost am obtinut un certificat constatator de unde am aflat ca intr-adevar firma apartine altor persoane dar acolo nu era specificat decat sediul firmei care,surpriza,era vechiul sediu al firmei care se afla la adresa unde locuia fostul patron,numele patronilor si data nasterii lor.Am trimis la acea adresa actele care trebuiau sa imi fie completate, in plic, recomandate.Le-am primit inapoi exact asa cum le-am trimis numai ca era specificat pe ele motivul pentru care nu au fost primite si anume "schimbare administrator".
Am depus plangere la CAS de unde nu am primit raspuns nici pana acum (plangerea am depus-o pe 16 nov 2009).Am fost sunata de cineva de acolo care m-a intrebat cum sa ii gaseasca pe patroni,sediul firmei fiind undeva la tara si a zis ca tinem legatura.(nu stiu la ce legatura se referea ca nu m-a mai contactat nimeni).
Am facut plangere la ITM de unde am primit raspuns sa ma adresez instantei ceea ce am si facut.
Am depus la tribunal dosarul unde am chemat in instanta pe langa firma la care eram angajata si CAS-ul si ITM-ul.
Am fost la prima infatisare care a fost pe 17 mai 2010.Apoi a mai fost o infatisare pe 5 iul 2010 si mai este una pe 4 oct 2010.
Intrebarile mele ar fi:
Cat poate dura procesul acesta care se judeca in regim de urgenta?
Presupunand ca o sa am castig de cauza,cine o sa imi dea banii ce mi se cuvin?Statul sau firma la care am fost angajata?
Copilul fiind nascut in octombrie 2009 a trecut deja aproape un an si pana se termina procesul si primesc o hotarare judecatoreasca o sa mai treaca probabil mult.O sa primesc banii retroactiv sau nu?

cu multumiri si respect pentru ceea ce faceti, Ioana Pap
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:47, 21 August 2010
Cat poate dura procesul acesta care se judeca in regim de urgenta?- nu se stie, dar prea mult nu.
Presupunand ca o sa am castig de cauza,cine o sa imi dea banii ce mi se cuvin?Statul sau firma la care am fost angajata?- angajatorul plateste un nr. de zile pt. CM, restul este indemnizatie platita din bugetul CAS.
O sa primesc banii retroactiv sau nu? - da,
Va multumesc pentru raspuns.
Revin cu o completare la ceea ce am scris mai sus.

La prima infatisare,s-a prezentat la proces o reprezentanta din partea CAS,care a venit cu o intampinare prin care solicita instantei, " constatarea lipsei calitatii procesuale pasive a CAS in cadrul actiunii formulate de catre mine.
Motivul ar fi nedepunerea certificatelor medicale de catre angajator si nici de catre mine si drept urmare nu au avut cunostinta de existenta lor.
Cum am spus mai sus,in momentul in care am primit inapoi de la fostul sef certificatele medicale care le tinuse la el fara sa le depuna si fara sa ma anunte din timp ca nu le mai depune am facut plangere la CAS.
Concediile care mi-au fost date inapoi de catre fostul sef sunt pe lunile septembrie si octombrie.Acestea mi-au fost date inapoi in luna noiembrie si tot atunci am facut plangere la CAS de unde am si un numar de inregistrare.

Dupa terminarea sedintei la tribunal a venit doamna de la CAS la mine si m-a intrebat de ce nu am dus eu certificatele medicale la ei sau sa fac macar o plangere?i-am spus ca pentru a depune eu acele certificate medicale trebuie completate un numar de acte care implica si firma la care figurez angajata si eu nu reusisem sa dau de nici un reprezentant din partea firmei(am specificat mai sus de ce)iar in privinta plangerii eu am depus una la CAS.
Doamna aceea a ramas uimita cand i-am spus ca am depusa plangere la ei pentru ca ea nu avea cunostinta de asa ceva.

Mentionez ca am trimis tribunalului o copie a numarului de inregistrare a plangerii catre CAS pentru a fi adaugata ca proba.

Daca eu am un numar de inregistrare a plangerii facute la CAS,se mai poate spune ca nu au avut cunostinta de concediile mele???
Cum ar putea afecta asta durata procesului sau procesul in sine?
Se poate spune ca am eu vreo vina?Eu am facut tot ce mi-a stat in putinta sau cel putin asa cred.
Ce pot eu sa mai fac e sa astept sa vad ce dreptate o sa imi faca Legea.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
pap.ioana, utilizator
Nu pot invoca necunoasterea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua- sechestrare si ma-u batut ati24 ati24 Buna ziua asi avea si eu o intrebare la Dv. Alaltaieri seara am fost racolat cu o masina dintrun loc public dus intrun service si batut . Eu am lucrat pentru ... (vezi toată discuția)
Avocat la prima infatisare tribunal manybet manybet buna ziua , poti sa te prezinti la un proces fara avocat la prima infatisare este un dosar pentru atragerea raspunderi . de fapt persoana X a lucrat la o ... (vezi toată discuția)
Furt calificat alexandra2222 alexandra2222 care este termenul de depunere a plangerii la politie pentru furt? furtul a avut loc prin septembrie- octombrie, paguba fiind estimata la 6200 de euro, la o ... (vezi toată discuția)