avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal nul ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal nul ?

O persoana apropiata s-a trezit cu un proces verbal de contraventie incheiat de catre un jandarm in urma unor discutii .
Fapta se zice ca a avut loc intr-o data , iar procesul verbal a fost incheiat a doua zi (conform datei ) si a fost sanctionat in baza legii 61/1991, mai mult fiind semnat ssi de un ..asa zis martor , iar la mentiuni se consemneaza ca :,, contravenientul refuza sa semneze procesul verbal '' .(normal ca nu avea cum sa-l semneze daca nu era de fata !)
Intrebare :
Cum este posibil sa fie incheiat a doua zi un PV in urma unei discutii , mai mult sa apara pe PV si un martor ( nefiind prezent ) ?
Nu este lovit de nulitate , dat fiind faptul ca au fost incalcate flagrant articole prevazute de lege ? ..si anume .....,,art. 7 alin. 2 din legea nr.61/1991 ,coroborate cu art. 21 alin. 1 din O.G. 2/2001 conform cărora agentul constatator are obligaţia aplicării sancţiunii odată cu constatarea faptei .??
Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 14:33, 14 August 2010
Adevarat, dar toate aceste lucruri trebuiesc si dovedite.Daca va aduce un martor care sa infirme cele mentionate in p.v. va castiga.
......pai martori micncinosi si ... inventati se gasesc , dar modul de intocmire al Pv ... cam ,,bate la ochi '' si sunt clar articole de lege ..
NU ?
Mai exista si art 13 al 1 din Og 2/2001 care prevede ca " Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei " , ceea ce inseamna ca in termen de 6 luni de la savarsirea faptei , aceasta poate fi sanctionata .
Iar art 21 al 1 din Og 2/2001 prevede ca " In cazul in care prin actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiilor nu se prevede altfel, agentul constatator, prin procesul-verbal de constatare, aplica si sanctiunea " , deci nu se prevede sub sanctiunea nulitatii absolute ca pv trebuie intocmit odata cu constatarea faptei.
da , dar nu vad motivul pentru care acel agent constatator nu l-a incheiat atunci !
Cum a procedat cu martorul care a semnat a doua zi PV ..... ?? l-a cautat ?
Care ar putea fi motivele pentru care nu l-a incheiat atunci ? .... nu a scris pixul ...., nu stia sa scrie si a invatat pana a doua zi ...... , nu a trecut nimeni pe strada si a asteptat pana a doua zi si a trecut cineva ???..este cam discutabil si ... hilar !!
Eu , personal inteleg ca este nevoie de bani la buget , dar , se vede clar ca este un abuz !
Nu are rost sa comentam prea mult. Asa prevede legea cum v-au explicat si colegii mai sus. Este chiar indicat daca sunt discutii si discutiile.... degenereaza, ca pr.verbal sa nu se incheie pe loc. Referitor la martor, daca cititi legea, acesta este pentru intocmirea procesului verbal, nu pentru martor la contraventie.Da, va trebui sa conteste la judecatorie in 15 zile de la comunicarea acestuia, daca se considera nevinovat.
Succes!

Alte discuții în legătură

Pv contraventie - tulburarea linistii si ordinii publice wwalentin wwalentin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:intr-o seara ,deranjat de un grup de indivizi care tulburau linistea publica in dreptul ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala-motive de anulare a procesului verbal de contraventie ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul in care se depune o reclamatie conform legii 61/1991 art 3 pct1 la data de 22.07.2013 si procesul verbal se intocmeste la data de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala. ce sa spun in instanta sa scap de amenda? GimiMonk GimiMonk Ne-am intalnit mai multi in camin si am dat un \"chef\", de fapt era ziua unui coleg si ne-am adunat mai multi prieteni. Nu am distrus nimic, nu au existat ... (vezi toată discuția)