avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imi este ingradit dreptul de a folosii accesul comun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imi este ingradit dreptul de a folosii accesul comun de urcare in pod

Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine. Am mostenit de la parintii mei un apartament la casa in curte comuna impreuna cu alte 2 familii. Apartamentul meu este situat in partea din spate al curtii. Suprafata este de 68, 85 mp pe care suprafata am si pod. Vecinii mei si-au improvizat pe calea de acces in pod o bucatarie iar eu nu mai pot urca cand doresc fiindu-mi rusine sa le tot zic sa traga aragazul care este cu butelie si masina de spalat din usa podului meu. Acum imi spun ca din septembrie eu nu voi mai putea utiliza scara comuna de acces la pod deoarece ei au cumparat-o si ca daca doresc sa urc in pod sa imi faca scara interioara prin casa. As dorii sa stiu daca este posibil sa cumperi accesul comun la pod si ce as putea sa fac dansii dand dovada de nesimtire. De asemenea pentru curte platesc chirie la primarie pe o suprafata de 90/ 184 iar dansii fac depozit de fiere, hartii, si alte lucruri argumentand ca fiind curte comuna au dreptul sa isi aleaga zilnic suprafata de care dispun unde doresc ei. Cum se face iesirea din cota indiviza, daca aceasta este solutia sa pot sa ingradesc si daca e posibil acest lucru tinand cont ca terenul nu e cumparat. Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Catrinel75 , utilizator 23:49, 15 August 2010
Sa ii dati in judecata, e cea mai sigura cale de a va redobandi dreptul de acces!
Ar trebui vazute actele de un avocat.
Problema este ca daca refuza sa arate actele si va impiedica accesul va trebui sa ii dati in judecata.
Ar trebui sa mergeti insotit de un avocat la fata locului pentru a se vedea actele si a se purta o discutie cu ei intrucat daca deschideti proces si il veti pierde veti suporta si cheltuielile de judecata...

avocat Claudiu Lascoschi
pukkaa a scris:

Acum imi spun ca din septembrie eu nu voi mai putea utiliza scara comuna de acces la pod deoarece ei au cumparat-o si ca daca doresc sa urc in pod sa imi faca scara interioara prin casa. As dorii sa stiu daca este posibil sa cumperi accesul comun la pod si ce as putea sa fac dansii dand dovada de nesimtire.

De ce din septembrie? Abia din septembrie intra in drepturi?:D
Eu cred ca e gogorita si se comporta ca toti mitocanii care au impresia ca li se cuvine tot.
Eu zic sa le cereti sa vedeti actul prin care au cumparat accesul, pt ca nu cred ca este adevarat.
Cred ca tb sa dati si dvs dovada de tupeu si sa va duceti chiar si de 2 ori/zi in pod.
La cei care merg pe intimidare tb sa le raspundeti la fel.
Cred ca poate fi chema si politia daca va refuza accesul, pt ca va refuza un acces pe o proprietate a dvs.

Legat de curte: eu as zice sa va delimitati cumva cei 90mp2 si sa le cereti acolo sa nu mai depoziteze. Iar daca depoziteaza sa va despagubeasca cu jumatate din suma care o dati la primarie.
Sau daca nu, aveti si dvs dreptul sa va alegeti zilnic unde faceti un gratar, sau unde stati pe un scaun in curte, eventual in fata usii/ferestrei lor.

Sint convinsa ca aveti parte de niste vecini tupeisti, care merg pe intimidare ( cum am si eu )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie deranjanta curte comuna ccapatina ccapatina Buna ziua. Locuiesc de curand intr-un apartament la casa, condominiu de 4 apartamente unul langa altul cu curte comuna destul de ingusta. Vecina de langa ... (vezi toată discuția)
Cota parte teren vila nexusryder nexusryder Detin un apartament, la parterul unei vile P+2. In aceaeasi vila se mai afla alte 5 apartamente. In contractul de vanzare-cumparare scrie ca eu intru in ... (vezi toată discuția)
Pod nelocuibil proprietate comuna cu acces prin proprietate privata gbv gbv Buna ziua, locuiesc la etajul unui imobil care are parter si etaj. Accesul in podul nelocuibil, (parte comuna) se face printr-un chepeng si numai prin ... (vezi toată discuția)