avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deces asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deces asociat

am o societate comerciala mica in care asociatul meu a decedat din luna mai.cum trebuie sa procedez acum?mentionez ca darile au fost platite in continuare dar magazinul a fost inchis.decedatul are doi mostenitori.
Cel mai recent răspuns: chitaninetta , utilizator 20:37, 26 August 2010
Ar fi bine sa discutati cu mostenitorii sa includeti partile sociale in certificatul de deces pe care ar trebui sa il incheie cu privire la autorul lor. Sigur .. conditiile .. tin de modul in care negociati cu ei.
In ipoteza in care a fost deja incheiat un astfel de certificat se poate completa cu un certificat suplimentar in care sa rezolvati chestiunea.
Atentie:
conform prevederilor din legislatia in vigoare si a celor din actele constitutive, s-ar putea sa aveti dreptul de a accepta sau nu in firma pe mostenitorii asociatului defunct (principiul juridic "intuitu personae")
revin cu urmatoarele precizar:in 2002 a decedat asociatul.la dezbaterea mostenirii a 50% din soc.cei 2mostenitori au cedat partile lor sotiei decedatului.acum odata cu decesul si a sotiei,partea lor de 50%din soc. tb. iar dezbatuta de ei.dupa cum am scris magazinul a ramas inchis iar toate darile au fost platite de celalalt asociat care este si administratorul soc. mai mentionez ca asociatul este si proprietarul locatiei(exista factura de cumparare).cum se poate proceda pentru recuperarea banilor si daca magazinul poate fi deschis fara acordul celeilalte parti pana la clarificarea situatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager intre soti iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori va rog niste lamuriri...In extrasul CF, apare proprietar sotul in urma mostenirii cu o cota 1/1 iar, la foaia de sarcini ,apare sotia cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire ancalucian ancalucian Mama decedata in 2015, nu am facut succestiune. In viata bunica din partea mamei (pe bunurile bunicii mama a fost mostenitoare), sotul, adica tatal meu si 2 ... (vezi toată discuția)