Buna ziua.
Am sa fiu subiectiva si o sa trec direct la expunerea problemei mele. Eu am 28 de ani iar sora mea 25, parintii nostri au divortat cand eu aveam 4 ani. Amandoua am ramas in grija mamei, de tatal nostru biologic nu am mai stiut nimic si nici de rudele lui pentru ca nu a mai tinut nimeni legatura cu noi pana acum un an cand, fiind grav bolnav, si-a adus aminte ca are doua fete. Atunci am aflat si de existenta unei sore vitrege despre care nu stim nimic. Am aflat recent ca acum 5 luni a decedat. Nu am fost chemate de catre rudele lui la inmormantare sau la succesiune. Am citit pe internet ca in 6 luni e obligatoriu sa se deschida succesiunea. Intrebarile mele sunt:
1. Se poate deschide succesiunea fara noi ? In sensul ca rudele lui nu stiu unde locuim sa ne cheme la succesiune.
2. Patim noi ceva daca nu participam si nu deschidem succesiunea niciodata ? Mentionez ca nu vrem nimic de la el.
3. In caz ca nu se poate deschide succesiunea fara noi, si nu ne gasesc rudele sa ne cheme la succesiune , ce se intampla ???
4. I-mi va veni ceva citatie sau ceva de genul ? Ce trebuie sa fac ??? Putem pati ceva ???
In mod firesc ar trebui sa fiti citate si dvs.
Pentru a nu ,, pati ceva" in caz ca are loc dezbaterea succesorala fara prezenta dvs. , trebuie sa mergeti la un notar, in raza ultimului domicililiu al defunctului si dati o declaratie de acceptare a succesiunii, inainte de trecerea termenului de optiune succesorala, adica 6 luni.
e posibil sa fie dezbatuta succesiunea fara dvs daca sora dvs vitrega nu cunoaste domiciliile dvs si ale dvs. insa puteti sa va interesati la camera notarilor daca s-a dezbatut succesiunea pe numele tatalui dvs.
In masura in care nu doriti nimic de la tatal dvs biologic nu are nici un sens sa va agitati,daca sora vitrega dezbate succesiunea si face demersuri sa va gaseasca domiciliile atunci puteti primi citatii de la notariat, daca nu , nu aveti nevoie sa faceti nici un demers si in nici un caz nu puteti pati nimic, a accepta o sucesiune este un drept nu o obligatie urmata de o sanctiune.lasati lucrurile asa cum sunt acum pentru ca nu doriti nimic de pe urma defunctului.
Daca nu doriti sa acceptati mostenirea puteti da o declaratie de renuntare.
Daca stati in pasivitate si se adreseaza instantei de judecata puteti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata daca reclamantul solicita obligarea dvs. la plata acestora.
Adica ati avea de platit niste bani.
Succesiune
skoyles
Fiind noua , pentru inceput vreau sa salut toti utilizatorii acestui forum si sa multumesc adminilor pentru stralucita idee de a \'\'construi\'\' acest forum ... (vezi toată discuția)