avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un sef de statie omv incearca sa concedieze 3 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un sef de statie omv incearca sa concedieze 3 angajati,probabil pe motive personale

a luat niste note explicative pe care, le a luat sub amenintare si a zis ca dk o sa le dea angajatii nu o sa se intample nimik, spunea ca mai bine sa le dea...k dk nu le mai face nimik si k totul o sa fie bine, dar acesta dupa ce au scris angajatii ce a vrut el a facut un avertisment dupa care vrea sa cheme o comisie de evaluare si o sa ii dea afara ca au abateri disciplinare...si mentioneaza ca aceste avertismente ale angajatilor o sa le duca la ITM sa le inregistreze dupa care o sa ii dea afara cu litera i.
oare este posibil sa faca asa ceva? chiar dupa ce ia acuzat pe niste lucruri care nu sunt concrete, ex' ca au facut din greseala 2cafele mici la expresor apasand pe butonul de una mare si dandule la clienti, fara ca acestia sa se planga de asta,si ei au luat banii pe 2 cafele dar si batand in casa de marcat 2 cafele, sau ca acestia intr-o seara au incercat sa ajute un om ca a facut o rovinieta la ei si k au cautat pe rola martor din casa de marcat sa faca o copie la bon ca pierduse clientul bonu de casa, care rovinieta nu este valabila fara bon, el acuzandu-i pe acestia ca au incercat sa taie bonuri mari de combustibil si sa faca bani din acestea... aceste lucruri se intampla la statia OMV3 craiova administrator Enache Petrisor,sef statie sotia acestuia si jumatate din angajati rudele acestiua...#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:10, 14 August 2010
si angajatii pot contesta decizia de concediere in instanta.
ok pot contesta decizia de concediere...asta o sa faca, dar decizia lui ca om se poate contesta in instanta???
luciangheorghe a scris:

dar decizia lui ca om se poate contesta in instanta???

Ce inseamna asta? O sa fie pedepsit la judecata de apoi?
Aveti cai legale, folositi-le. Nu se poate demite disciplinar fara cercetarea disciplinara. Nu semnati nimic fortat, nu dati nici o declaratie, trebuie sa existe o comisie, sa se intocmeasca procese verbale. Daca angajatorul reuseste sa va dea afara legal, bravo lui, daca nu, sa plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor concediere nejustificata davidutu7 davidutu7 Buna ziua,sunt disperata am nevoie de ajutor, sunt angajata la un lant de farmacii si azi cand ajung la munca diriginta impreuna cu seja de zona imi spun ca a ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca klaudiag klaudiag Am lucrat la o firma si nu mi-am dat demisia pana nu imi primesc bani, caci altfel risc sa nu ii mai primesc. Patroana a zis k imi desface contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Avertisment-sanctiune ContSters112016 ContSters112016 buna ziua, imi cer scuze daca nu am postat corect unde ar trebui dar va rog sa ma ajuta-ti si pe mine acum am aflat, de la departamentul resurse umane, ca as ... (vezi toată discuția)