avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daune

Daca din vina unitatii,ca nu a platit salariile la timp angajatului acesta pierde apartamentul,este posibil ca angajatul sa ceara daune materiale aferente sumei apartamentului si.....sa si obtina?
Cel mai recent răspuns: andrale , utilizator 10:42, 15 August 2010
da, e posibil cu conditia sa dea angajatorul in judecata.
Da,o poate face,cu conditia sa o poata dovedi.
Dar trebuie tinut cont ca aceasta actiune nu mai este scutita de taxa de timbru, ca pretentiile salariale, ci se taxeaza la valoarea sumei solicitate.
In aceste conditii,se poate sa mearga cu doua dosare? Unul pt.drepturile salariale si altul pt.faptul ca datorita neplatii nu si-a putut achita datoriile.Sau.....nu stiu......ceva de genul acesta.Dati-mi un sfat.
Exact, doua dosare.
Unul pentru pretentii salariale, se depune la Tribunalul judetean, sectia Conflicte de munca, si este scutit de taxa de timbru.
Cel de-al doilea, pentru despagubiri se depune la judecatorie si se taxeaza la valoare.
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca - actiune civila tomamarin tomamarin Ce titlu trebuie sa aiba actiunea civila prin care solicit plata drepturilor salariale restante si a concediului si prin care solicit si despagubiri morale pt ... (vezi toată discuția)
Va prezint o situatie spun eu, atipica. obiect (fond): stabilire ... Viorel Stancut Viorel Stancut Va prezint o situatie spun eu, atipica. Obiect (fond): stabilire suma definitiva (penalizari) pentru comisiile locala si judeteana de retrocedare. Nr. ... (vezi toată discuția)
Timbrarea capatului de cerere accesoriu cristina_vilceanu cristina_vilceanu Art. 14 din legea taxelor de timbru spune ca atunci cand o actiune are mai multe capete de cerere, cu finalitate diferita, taxa judiciara de timbru se ... (vezi toată discuția)