avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Lamuriti-ma va rog.Daca nu deschid succesiunea in termen de 6 luni nu mai am dreptul la nimic(eu sunt una din fiicele decedatului)Asta cred ca inseamna aceeptarea succesiuni.Mosteneste alcineva partea mea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:07, 15 August 2010
nu mosteneste nimeni d-na dreptul dvs de proprietate daca nu mergeti la notar in termen de sase luni sa dezbateti succesiunea.
Daca devine strain de mostenire isi pierde dreptul...
Vor ramane ceilalti mostenitori acceptanti...care vor imparti...

Am avut si am cazuri in care a ramas doar un mostenitor acceptant...si ceilalti au ramas cu parerea ca justitia este corupta desi hotararea se da in numele legii...

Recomandarea de a accepta mostenirea in termenul de 6 luni este demna de a fi luata in seama...si cine nu o face o face pe riscul sau...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie acceptare succesiune 1206 1206 Buna ziua, Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire prnguido prnguido Suntem trei copii mostenitori dupa tata si mama traieste. Mama renunta in favoarea a doi copii. Unul din copii vrea sa renunte la mostenire. Care este forma de ... (vezi toată discuția)
Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)