cazul meu l-am expus,accident rutier cu victima!intre timp au trecut 2,5 luni,politistul care se ocupa de caz a fost in concediu,cele 2 luni in care victima poate sa depuna plangere s-au scurs,nu mi-am luat dovada de circulatie in ideea sa-mi ispasesc pedeapsa,n-am nici-o informatie despre caz,acasa n-am primit nimic,nu stiu ce sa fac!
Se intelege ca nu exista plangere prealabila pentru vatamare in termenul legal de 30 de zile.
Atunci nici nu exista dosar penal, ci numai cercetarea evenimentului rutier din punct de vedere contraventional.
Ancheta s-a tergiversat intentionat pentru a se vedea daca victima depune in 30 de zile plangere, dar acum nu mai sunt motive si probabil ca se va finaliza mai repede.
Probabil ca este vorba de vatamare corporala din culpa...Termenul este de doua luni pt. victima in ceea ce priveste alin.1 si 3 al art.184 pt.a depune plangere penala impotriva faptuitorului.Ramane de vazut care este incadrarea juridica.
In cazurile prevazute de art. 184, alineatul al doilea si al patrulea (fapta fiind savarsita de o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice sau fiind savarsita de catre o persoana aflata in timpul exercitiului unei profesii sau meserii ) actiunea penala e pusa in miscare din oficiu, nu la plangerea penala prealabila.
Aveti dreptul sa va interesati de stadiul actelor de cercetare.
Totodata , vi se poate elibera o dovada cu drept de conducere, pe o perioada de 30 de zile , care poate fi prelungita, permisul fiind retinuta pe parcusul procesului penal.
Nu are nicio relevanta obtinerea acesteia , in vederea sanctionarii dumneavoastra vor fi apreciate imprejurarile savarsirii faptei .
Accident rutier
Mariws89
buna ziua ...vreau sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru daca se poate ...
la inceputul lunii am fost implicat intrun accident rutier in care a fost ... (vezi toată discuția)