avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal în cercetare de trei luni. Cum pot afla ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal în cercetare de trei luni. Cum pot afla de la poliție stadiul de soluționare?

Buna ziua,

Am un dosar penal (accident auto, vatamare corporala din culpa, victima n-a depus plangere in cele 60 de zile alocate pentru asta) care se afla la IPJ Timis de aproximativ 3 luni de zile.

Am dreptul sa le cer un status al cercetarilor?

Daca da, care este procedura prin care pot sa dau de agentul care se ocupa de dosar? Am sunat la Parchet si am numarul lui (al dosarului).
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: danbilzerian , utilizator 10:20, 13 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru a afla stadiul de solutionare al dosarului si numele persoanei responsabile cu cercetarea penala in dosarul dvs. trebuie sa formulati o cerere scrisa cu referire la numarul de dosar prin care sa solicitati exact acest lucru: care este stadiul de solutionare si care este numele persoanei desemnate sa efectueze cercetarea penala. Puteti trimite cererea fie la politie, fie la parchet, pe fax sau pe posta cu scrisoare recomandata.

Veti primi raspuns in maxim 30 de zile. Daca vreti sa aflati totusi un raspuns mai rapid, puteti incerca prin telefon (daca va loviti de buna-vointa lucratorilor de la politie) sa aflati numele persoanei care se ocupa de cazul dvs. si sa incercati sa dati de el.
Multumesc pentru raspuns.

Prin telefon am incercat si nu pareau foarte dornici sa-mi ofere informatii, m-au invitat sa astept, ca voi fi eu contactat daca este cazul.

Am sa incerc sa formulez o cerere scrisa la parchet.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am un dosar penal (accident auto, vatamare corporala din culpa, victima n-a depus plangere in cele 60 de zile alocate pentru asta) care se afla la IPJ Timis de aproximativ 3 luni de zile.

Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Veti primi raspuns in maxim 30 de zile.

Ar fi bine sa fie asa...
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Update (poate este util pentru alte persoane in aceeasi situatie):

Am procedat cum mi-a indicat userul @ALEXANDRA VASILE, si anume am redactat un email catre Parchet, in care le-am cerut sa-mi comunice stadiul in care se afla dosarul. Dupa aproximativ 3-4 saptamani am primit raspuns (prin posta, la adresa de domiciliu), in care s-a precizat ca dosarul a fost deja trimis la procuror, cu propunere de clasare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am facut si eu o plangere la politia din constanta ... Andrei9320 Andrei9320 Buna ziua, am facut si eu o plangere la politia din Constanta impotriva unui individ de la care am inchiriat un apartament pe OLX caruia i am achitat intr un ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa se dea drumul dosarului de la politie catre parchet? Ramona2c Ramona2c As vrea si eu sa stiu cum pot face sa nu se mai retina un dosar la politie? Mama mea a fost implicata intr-un accident rutier(ca victima) , iar inculpatul nu ... (vezi toată discuția)
Unde e dosarul?? hopeless1 hopeless1 buna ziua! __o plangere penala la IPJ a devenit dosar penal. __de acolo cica a plecat la parchet inca din ianuarie anul acesta. __la parchet mi se spune ... (vezi toată discuția)