Am un dosar penal (accident auto, vatamare corporala din culpa, victima n-a depus plangere in cele 60 de zile alocate pentru asta) care se afla la IPJ Timis de aproximativ 3 luni de zile.
Am dreptul sa le cer un status al cercetarilor?
Daca da, care este procedura prin care pot sa dau de agentul care se ocupa de dosar? Am sunat la Parchet si am numarul lui (al dosarului).
Pentru a afla stadiul de solutionare al dosarului si numele persoanei responsabile cu cercetarea penala in dosarul dvs. trebuie sa formulati o cerere scrisa cu referire la numarul de dosar prin care sa solicitati exact acest lucru: care este stadiul de solutionare si care este numele persoanei desemnate sa efectueze cercetarea penala. Puteti trimite cererea fie la politie, fie la parchet, pe fax sau pe posta cu scrisoare recomandata.
Veti primi raspuns in maxim 30 de zile. Daca vreti sa aflati totusi un raspuns mai rapid, puteti incerca prin telefon (daca va loviti de buna-vointa lucratorilor de la politie) sa aflati numele persoanei care se ocupa de cazul dvs. si sa incercati sa dati de el.
Am un dosar penal (accident auto, vatamare corporala din culpa, victima n-a depus plangere in cele 60 de zile alocate pentru asta) care se afla la IPJ Timis de aproximativ 3 luni de zile.
Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Update (poate este util pentru alte persoane in aceeasi situatie):
Am procedat cum mi-a indicat userul @ALEXANDRA VASILE, si anume am redactat un email catre Parchet, in care le-am cerut sa-mi comunice stadiul in care se afla dosarul. Dupa aproximativ 3-4 saptamani am primit raspuns (prin posta, la adresa de domiciliu), in care s-a precizat ca dosarul a fost deja trimis la procuror, cu propunere de clasare.
Unde e dosarul??
hopeless1
buna ziua!
__o plangere penala la IPJ a devenit dosar penal.
__de acolo cica a plecat la parchet inca din ianuarie anul acesta.
__la parchet mi se spune ... (vezi toată discuția)