avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum fac sa se dea drumul dosarului de la politie catre ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum fac sa se dea drumul dosarului de la politie catre Parchet?

As vrea si eu sa stiu cum pot face sa nu se mai retina un dosar la politie? Mama mea a fost implicata intr-un accident rutier(ca victima) , iar inculpatul nu vrea sa ia legatura cu noi.I s-a facut plangere penala si cu toate acestea politia nu vrea sa de drumul dosarului catre Parchet.A fost depusa o contestatie dar nu am primit nici un raspuns.Nu stiu cui ma pot adresa.Un avocat mi-ar fi mai de ajutor?
Cel mai recent răspuns: Ramona2c , utilizator 19:03, 10 August 2012
Dosarele de acest gen dureaza in general destul de mult,se fac expertize,un avocat care sa se ocupe de dosarul dvstra ar putea fi util.Nu stiu la ce contestatie va referiti.
A fost depusa o contestatie la Parchet pentru a se urgenta solutionarea cazului si sa fie trimis mai repede de la IPJ(asa am fost invatati de cei de acolo sa procedam). Doresc sa mentionez ca accidentul s-a intamplat in urma cu aproximativ 2 ani si de atunci nu a fost trimis de la politie. Exista posibilitatea ca acest dosar sa se claseze intr-o anumita perioada de timp?
Ati facut plangere penala pentru vatamare corporala din culpa?cate zile ingrijiri medicale au fost?Ati primit vreun raspuns in urma cereri de urgentare a solutionarii?Incercati sa detaliati situatia daca vreti un raspuns.
Da, s-a facut o plangere penala la momentul respectiv pentru vatamare corporala(au fost 20 de zile de spitalizare). In urma cu o luna s-a mers la Parchet,intrucat nu mai stiam nimic de dosar,iar procurorul de serviciu de atunci ne-a sugerat sa facem aceasta contestatie.Dumnealui ne-a spus ca vom primi raspuns in aproximativ 2 saptamani,dar au trecut 35 de zile de atunci si nu am primit nimic.Astazi am mers iarasi la Parchet si am discutat cu un alt procuror de serviciu,acesta a sunat la politie si ne-a spus ca dosarul este tot acolo.Raspunsul primit intr-un final a fost "Asteptati!Nu aveti ce sa faceti altceva!" . Ideea este ca nu inteleg de ce nu se da drumul dosarului de la politie,sau de regula dureaza atat de mult? Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prelungire dovada circulatie biztza biztza pe 22-02-2011 am avut un accident rutier cu victima.s-adeschis dosar penal in urma caruia mi s-a retinut permisul si s-a eliberat dovada de 15 zile.joi ... (vezi toată discuția)
Circuit dosar - retragere plangere jhon.rapidistu jhon.rapidistu Dupa retragerea plangeri intr-un dosar penal (bataie) ,dosarul se inchide automat sau merge mai departe la parchet si se inchide acolo.Mentionez ca dosarul ... (vezi toată discuția)
Vatamare, parasirea locului accidentului Giovvv Giovvv Buna ziua , sunt cercetat de catre politie: vatamarea corporale din culpa si parasirea locului accidentului! Eu vreau sa impac cu ranitul si asa stiu atunci ... (vezi toată discuția)