avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor : fac vanzari catre agenti economici , mai ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor : fac vanzari catre agenti economici , mai trebuie sa am casa de marcat ?

In legatura cu OUG 47/2007, v-as ruga sa ma ajutati si pe mine. Am o firma care se ocupa cu comertul cu amanuntul, insa eu nu am sediu si nici nu fac vanzari catre populatie, ci doar direct catre alti agenti economici pe baza de factura si cu plata pe baza de chitanta sau prin banca. In cazul acesta mai trebuie sa imi iau casa de marcat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: licos , utilizator 22:21, 27 Noiembrie 2007
Este interesant faptul ca ai o firma si ea nu are sediu. Cum ai reusit?
Daca desfasoti activitati de comert trebuie sa ai casa de marcat. Intrebarea este unde o tii daca nu ai sediu, si unde te pot controla organele abilitate.
...de fapt am sediu:D...insa nu am un loc de desfacere a marfii catre populatie. Eu nu vand direct la populatie, lucrez doar cu agenti economici si cum am mai spus plata facturilor pe care le emit se face fie prin banca fie pe baza de chitanta
...revin...ce sa bat eu in casa de marcat si cui ca doar legea face referire la cei care vand bunuri si presteaza anumite servicii direct catre populatie...si eu nu ma numar printrei ei.Mai trebuie sa-mi iau casa de marcat sau nu?!
Nu, numai daca vindeti catre populatie!
si cum fac dovada ca eu nu vand direct catre populatie?trebuie s amerg la finante sa dau un fel de declaratie pe propria raspundere?

Alte discuții în legătură

Casa de marcat breman breman Buna ziua - la un PFA daca vand marfa numai catre persoane juridice nu am nevoie de casa de marcat? (vezi toată discuția)
Casa de marcat eduardcat eduardcat Buna ziua! Se da : SC care vinde produse catre clienti pers juridice, nu pers fizice - se fac si incasari prin POS Se cere : Este nevoie de casa de ... (vezi toată discuția)
Vanzare materiale de constructii (ocazional), catre persoana fizica, cu chitanta Herra_ Herra_ Doresc sa vand din depozitul de materiale de constructii, ocazional, marfa catre o persoana fizica. Din depozit vand doar catre PJ sau PFA, cu factura si ... (vezi toată discuția)