In legatura cu OUG 47/2007, v-as ruga sa ma ajutati si pe mine. Am o firma care se ocupa cu comertul cu amanuntul, insa eu nu am sediu si nici nu fac vanzari catre populatie, ci doar direct catre alti agenti economici pe baza de factura si cu plata pe baza de chitanta sau prin banca. In cazul acesta mai trebuie sa imi iau casa de marcat?
Va multumesc anticipat!
daca toate vanzarile sunt facute in baza unor facturi catre alte firme rezulta clar ca nu faci vanzari catre populatie. Din ce stiam eu poti face vanzari si catre populatie fara sa ai casa de marcat dar intocmind factura pentru fiecare vanzare in parte.
Daca faci comert cu amanuntul asta inseamna ca vinzi direct carte populatie. Daca nu ai un loc de desfacere trebuie sa ai un punct de lucru, un depozit de unde distribuiti marfa. Din cele relatate de tine reiese ca efectuezi comert en gros.
In cazul unui control inopinat trebuie sa ai grija sa nu ai lipsa de marfa, in caz contrar se poate presupune ca ai vandut la populatie.
Am si eu o problema relativ asemanatoare..Daca firma se ocupa cu servicii de proiectare constructii, este obligata sa si ia casa de marcat, evident firma intocmeste proiecte si pt pers. fizice, dar ideea e, cum poate fi cuantificat produsul, ca el exista in format electronic, dar bineinteles exista si un contract intre firma si pers. fizica.
Si daca trebuie, unde ne adresam pentru a achizitiona o casa de marcat?Trebuie sa facem o cerere la Administratia financiara sau ce pasi ar trebui sa urmam?
Va multumesc anticipat pt. raspuns!
in tara societate infiintata cu capital strain,aduce o masina (utilaj)cu titlu gratuit.Masina vine cu factura,dar nu va trebui platita in concluzie. Intra aici la mijloace fixe ,dar prin ce cont? se amortizeaza chiar daca nu e noua? e considerata subventie? se trece amortizarea pe venit? cand ? pot citi undeva toate astea? o monografie ?
multumesc anticipat ,daca mai aveti nevoie de relatii, OK.
Casa de marcat
eduardcat
Buna ziua!
Se da : SC care vinde produse catre clienti pers juridice, nu pers fizice
- se fac si incasari prin POS
Se cere : Este nevoie de casa de ... (vezi toată discuția)