avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Baza de calcul PFA norma de venit - Intrebare trimisa ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Baza de calcul PFA norma de venit - Intrebare trimisa ANAF / asistenta

Am trimis urmatoarea intrebare + expunere celor de la anaf.
Buna, sun PFA la norma de venit. Care este baza de calcul pentru plata contributiilor la somaj / pensii pentru persoanele care sunt la norma de venit? In declaratia de la sanatate exista punctul C. |_| Persoane ale caror venituri sunt impuse pe baza de norme anuale de venit, in timp ce in noile declaratii pentru somaj/pensii nu se mentioneaza daca cei de la norma de venit platesc la norma sau trebuie sa tina contabilitate ca sa poata plati la venitul net realizat.
Daca / cand o sa primesc raspunsul o sa-l postez aici.
Cel mai recent răspuns: livius_sv , utilizator 18:09, 19 August 2010
Aceeasi intrebare am pus-o si eu la Asistenta Contribuabili si mi-au zis sa ma duc la Casa de Asigurari de Sanatate si la Casa de Pensii sa "imi zica dansii acolo". Sper ca tu sa ai mai mult noroc in a primi un raspuns.
Cum timpul trece si raspunsul nu vine de la cele 2 institutii am contactat telefonic casa de pensii Cluj la numarul 0264 431010 interior 122.
Am postat intrebarea si pe site la sectiunea intrebari & raspunsuri, din cate am vazut intrebarile isi primesc raspunsul aici cam in aceeasi zi.
[ link extern ]
Raspunsul doamnei a fost ca nu este clar in cazul celor ce sunt la norma de venit, dar in practica ei au acceptat sa se ia baza de calcul norma de venit /12 pentru aceste persoane urmand sa se recalculeze daca o sa apara clarificari pe parcurs (in sensul in care trebuie sa se foloseasca venitu net realizat pe baza contabilitatii)
Nu ar fi corect ca baza de calcul sa fie norma de venit corectata cu indicii de corectie (varsta,daca esti angajat cu norma intreaga etc.) / 12? De exemplu, daca am reducere de 30% pentru ca sunt angajat cu norma intreaga, venitul net lunar ar fi (600*70%)/12 = 420 lei... Si ce fac in acest caz? Declar O SINGURA DATA in august aceasta suma ca fiind venit net lunar la care se aplica procentul contributiei si apoi platesc LUNAR aceasta suma la casieria lor?
Liviu e normal sa se aplice reducerea aia daca esti angajat. In mod normal 420 ron / luna (sau cat iti iese dupa ce aplici reducerea) si la aia sa se calculeze toate cele ...Cei la norma (daca in cele din urma o sa platim la norma) o sa depuna declaratia asta o singura data pe an, la inceput de an. Du-te pe la finante sa vezi daca nu ti-au facut o noua declaratie de impunere.
Am fost... Si mi-au spus ca anul acesta nu se mai complica, si vor lasa decizia de impunere neschimbata. O sa vad cand voi plati transa pe trimestrul III. E asa o delasare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari pfa norma de venit mihai_cu mihai_cu Buna ziua, Eu sunt PFA la norma de venit din februarie si muncesc in strainatate! Cum sunt departe de toata nebuneala asta de pe la noi, nu am urmarit exact ... (vezi toată discuția)
a aparut formularul declaratia de somaj Alexandru Suteu Alexandru Suteu Astazi pe site-ul AVOCATNET am citit stirea si am descarcat formularul: \"DECLARATIE privind asigurarea in sistemul asigurarilor pentru somaj a persoanelor ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa avas avas Buna ziua, Ca PFA cu norma de venit mai trebuie sa depun declaratiile pentru asigurari sociale pentru lunile iulie si august? Multumesc (vezi toată discuția)