avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat dureaza pana aflu un raspuns pentru un dosar penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat dureaza pana aflu un raspuns pentru un dosar penal?

Buna ziua. Cazul meu a mai fost expus aici pe forum. Acum mai am o nelamurire. Prin luna febroarie am fost chemat la DIICOT Prahova eu fiind din Buzau in calitate de invinuit , daca imi aduc bine aminte. Acolo am dat o declaratie. De atunci insa nu am mai aflat nici o veste despre ceea ce s-a mai intamplat. Cam cat poate dura ancheta? Ma pot interesa undeva despre cum decurge ancheta?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 17:12, 15 August 2010
Solicitati in scris primului procuror de la DIICOT Prahova sa va raspunda .In drept,invocati art.51 din Constitutia Romaniei,lege fundamentala a statului de drept.
Da . Probabil maine voi face o solicitare. Dar in mod normal nu ar trebui sa fiu anuntat daca s-a incetat sau nu urmarirea penala?
Domnule,in procedura penala nu exista termene prestabilite pt. a se incheia urmarirea penala.Dar daca s-ar fi terminat urmarirea penala,procurorul v-ar fi citat legal pentru a va prezenta materialul de urmarire penala in cazul in care ar fi pus in miscare actiunea penala,sau in caz contrar v-ar fi comunicat rezolutia de scoatere de sub urmarire penala.
Urmarirea penala se incheie cu un rechizitor, conform caruia se dispune scoaterea de sub urmarirea penala, aplicarea unor sanctiuni sau - in cel mai rau caz, se inainteaza dosarul cu rechizitoriul la instanta, pentru faza urmatoare.. judecarea. La instanta partile implicate sunt citate...la termenul fixat.
Sa sperati ca la dvs nu va fi cazul..
Dar, dvs puteti sa va adresati prim-procurorului cu cerere , pentru a afla stadiul in care se afla urmarirea in dosarul dvs.
da, vi se va comunica in scris daca veti fi trimis in judecata sau nu de catre organele de urmarire penala.

Alte discuții în legătură

Dosar penal –rechizitoriu si urmari proces_ro proces_ro Sunt reclamant intr-un dosar penal, care este inca la politie de un an. Ofiterul care face cercetarile mi-a spus ca dosarul va fi curand inaintat la parchet. ... (vezi toată discuția)
Prezentarea materialului pentru trimiterea in judecata galaxy10 galaxy10 Mi-as dori foarte mult sa stiu care ar fi termenul limita la prezentarea materialului de catre procuratura in cazul legii speciale 365/2002?Exista cumva un ... (vezi toată discuția)
Proceduri dosar penal ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Mi s-a deschis acum 1 an o urmarire penala pe Legea 161/2003, Art 42 (3). Acum 2 luni mi s-a suplimentat urmarirea penala si ptr violare de ... (vezi toată discuția)