avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces civil vs NUP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces civil vs NUP

Buna ziua, va rog sa am ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie: acum cca 1 an si jumatate am fost implicat intr-un grav accident auto. Cu toate ca la inceput eu am fost cel invinuit, prin expertize (doua), simulari, obiectiuni si referinte la studiile de specialitate privind accidentele auto, am reusit sa-mi dovedesc nevinovatia. Parchetul a emis o rezolutie de scoatere de sub urmarire penala, pozitie mentinuta si dupa contestatia depusa de cealalta parte. In aceasta situatie, cealata parte poate intenta proces civil? Daca da, sub ce motivatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:57, 15 August 2010
poate intenta o actiune in pretentii pt obtinerea unor daune materiale si posibil morale.
Buna seara, multumesc pentru raspuns. Va rog sa ma mai ajutati cu un raspuns, deoarece am o nedumerire: daca parchetul a stabilit fara echivoc vinovatia celeilalte parti, acordandu-mi scoaterea de sub urmarie penala in dosar penal, cum poate pretinde cealalta parte daune materiale si morale, in proces civil? In virtutea caror articole de Cod civil? Multumesc mult.
Daca parchetul , prin rezolutia de SUP a stabilit ca nu sunteti vinovat de producerea accidentului, cealalta parte nu are sorti de izbanda in actiunea civila.
Cealalta parte poate sa introduca actiune civila , dar aceasta ii va fi respinsa ca nefondata...iar dvs aveti posibilitatea sa solicitati cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala buf buf Sunt parte vatamata intr-un accident rutier in care nu mi s-a acordat prioritate. Am avut dauna totala, dar reparand masina am depasit cu 3000 euro dauna ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza auto neluate in considerare de politie GCC GCC Buna seara! De un an de zile ma confrunt cu o situatie grea! Mama mea a decedat in urma unui accident auto. Sunt parte civila si reprezentant parte vatamata ... (vezi toată discuția)
Anulare acte Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar penal privind infractiuni de fals ca urmare a efectuarii expertizei grafice s-a constatat autorul unor acte intocmite in fals prin ... (vezi toată discuția)