Buna ziua, va rog sa am ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie: acum cca 1 an si jumatate am fost implicat intr-un grav accident auto. Cu toate ca la inceput eu am fost cel invinuit, prin expertize (doua), simulari, obiectiuni si referinte la studiile de specialitate privind accidentele auto, am reusit sa-mi dovedesc nevinovatia. Parchetul a emis o rezolutie de scoatere de sub urmarire penala, pozitie mentinuta si dupa contestatia depusa de cealalta parte. In aceasta situatie, cealata parte poate intenta proces civil? Daca da, sub ce motivatie? Multumesc.
Buna seara, multumesc pentru raspuns. Va rog sa ma mai ajutati cu un raspuns, deoarece am o nedumerire: daca parchetul a stabilit fara echivoc vinovatia celeilalte parti, acordandu-mi scoaterea de sub urmarie penala in dosar penal, cum poate pretinde cealalta parte daune materiale si morale, in proces civil? In virtutea caror articole de Cod civil? Multumesc mult.
Daca parchetul , prin rezolutia de SUP a stabilit ca nu sunteti vinovat de producerea accidentului, cealalta parte nu are sorti de izbanda in actiunea civila.
Cealalta parte poate sa introduca actiune civila , dar aceasta ii va fi respinsa ca nefondata...iar dvs aveti posibilitatea sa solicitati cheltuieli de judecata.
Dauna totala
buf
Sunt parte vatamata intr-un accident rutier in care nu mi s-a acordat prioritate. Am avut dauna totala, dar reparand masina am depasit cu 3000 euro dauna ... (vezi toată discuția)
Anulare acte
Nina1
In cadrul unui dosar penal privind infractiuni de fals ca urmare a efectuarii expertizei grafice s-a constatat autorul unor acte intocmite in fals prin ... (vezi toată discuția)