avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dauna totala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dauna totala

Sunt parte vatamata intr-un accident rutier in care nu mi s-a acordat prioritate. Am avut dauna totala, dar reparand masina am depasit cu 3000 euro dauna totala.
Imi pot recupera suma intr-un proces civil? Mentionez ca am si un certificat medicolegal pentru 4-6 zile de ingrijiri si am formulat plangere penala la care s-a dat neurmarire penala. Pot face un proces penal pentru daune morale sau acestea se formuleaza intr-un proces civil?
O alta problema este ca la service mi-au pus piese de producator (la cererea mea ca sa iasa mai ieftin), dar au trecut in deviz preturi originale la care au pus si adaosuri uriase (ajung si la 500%). Asigurarile i-au platit pentru ca nu au depasit valorile maxime ale lor (service-ul este agreat Omiasig si are conventie cu ei). Astfel eu nu am putut sa-mi recuperez banii pe piesele pe care le-am luat din Germania (tot ca sa fie mai ieftin) cu factura. Ce solutie am ca sa rezolv aceasta problema? Protectia consumatorului?
Am cumva sorti de izbanda, in instanta sau ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:44, 20 Februarie 2009
sa cereti in cadrul unei actiuni in pretentii, daune materiale=cheltuielile dvs si daune morale=pt. prejudiciul cauzat prin ranirea dvs.


av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna rca marius____ marius____ daca nu te duci la service-ul care zice inspectorul constatator si repari masina intr-un alt service, mai poti recupera dauna constata?(est o intelegere ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime. cum îmi pot recupera paguba? Luca-Ionut Luca-Ionut Am fost implicat intr-un accident rutier astfel: am intrat in depasirea unui autovehicul iar acesta a intrat intr-o caruta si a ricosat in mine, am incercat ... (vezi toată discuția)
Proces civil vs nup ContSters74461 ContSters74461 Buna ziua, va rog sa am ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie: acum cca 1 an si jumatate am fost implicat intr-un grav accident auto. Cu toate ca la ... (vezi toată discuția)