avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victime. Cum îmi pot recupera ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victime. Cum îmi pot recupera paguba?

Am fost implicat intr-un accident rutier astfel: am intrat in depasirea unui autovehicul iar acesta a intrat intr-o caruta si a ricosat in mine, am incercat cat am putut sa-l evit dar l.am acrosat in roata stanga spate cu aripa dreapta. Din impact a fost aruncat peste o alta caruta. Victimile din caruta aveau rani usoare, erau sub influenta alcoolului.
Cum procedez sa-mi recuperez paguba, care este destul de mare, eu ma consider nevinovat?
Daca dau in judecata persoana care conducea masina pe care o depaseam am vreo sansa sa castig procesul?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Luca-Ionut , utilizator 21:55, 27 Martie 2018
Deocamdata nu sunteti nevinovat. Doar politia va stabili gradul de vinovatie al fiecaruia. Cind ati intrat in depasire, probabil si celalalt autoturism intra in depasirea carutei.
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
latka, utilizator
Nu, celalalt autoturism a intrat direct in prima caruta si masina s-a rasucit spre masina mea
A declarat ca nu a vazut catutele
Am facut cerere pentru anexa 2 dar au spus ca nu o sa scrie cine e vinovat doar cum s-a petrecut accidentul
Trebuie sa stabileasca gradul de vinovatie, nu e constatare amiabila aici, e un accident cu victime. Pentru daunele materiale, organul de politie trebuie sa stabileasca respectiva contraventie si sa elibereze procesul verbal de contraventie, pe baza caruia sa va reparati masina. Latura penala e altceva. O sa va lamuriti si la asiguratorul celui vinovat, care va solicita acea Anexa 2.
Nu trebuie sa dati in judecata nicio persoana. Daca e sa dati pe cineva in judecata, aceea va fi Societatea de asigurare unde auto celui vinovat avea incheiata polita RCA. Dar pana acolo mai urmati multi pasi. In primul rand este vb. despre un dosar penal( sunt victime). Obtineti copie de pe asigurarea RCA a vinovatului( la momentul actual presupusul vinovat) si avizati dauna la Societatea respectiva de asigurare.Se deschide dosar de dauna, se face constatarea auto dvs. , se solicita Anexa 2 de la politie si completati o cerere de despagubire. Vi se face oferta in vederea solutionarii pe cale amiabila a litigiului. Societatile de asigurare initial nu au interes sa va faca o oferta justa ( acolo trebuie discutat cu cineva in masura a va ajuta) , iar daca nu rezolvati amiabil cu despagubirea , abia atunci va sfatuiesc sa apelati la Instanta civila separat( posibil nefiind vb. de vreo infractiune, din ce ati descris, pe Instanta va costa taxa timbru, onorariu av., onorariu expert ). Daca sunteti vatamat cat de putin, intrati in posesia unui certificat medico-legal.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Diana Cioroiu, Avocat
Am fost la asiguratorul ei si mi.a spus ca nu se incheie amiabila daca este dosar penal sau sunt implicate mai mult de doua autovehicule.
Cei de acolo mi.au facut cerera pentru anexa 2, dar nu au facut constatare, doar ca in momentul cand vine anexa voi putea duce masina la reparat.
Daca eu imi repar masina pe banii mei cum mai pot recupera banii de la asigurare?
Devizul de reparatie il depun la dosarul de la parchet sau la asigurator?

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Somat de o firma de asigurari cleo_t cleo_t In noiembrie 2008 tatal meu a avut un accident rutier. Mai exact traversa cu caruta un drum european si a fost lovit de o masina. A necesitat 8 zile de ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica + dosar cercetare penala andreicarausu andreicarausu Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat.... Pe scurt...am fost implicat intr-un accident de circulatie cu vatamare corporala in luna august 2010.In urma ... (vezi toată discuția)