avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victime. Cum îmi pot recupera ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victime. Cum îmi pot recupera paguba?

Am fost implicat intr-un accident rutier astfel: am intrat in depasirea unui autovehicul iar acesta a intrat intr-o caruta si a ricosat in mine, am incercat cat am putut sa-l evit dar l.am acrosat in roata stanga spate cu aripa dreapta. Din impact a fost aruncat peste o alta caruta. Victimile din caruta aveau rani usoare, erau sub influenta alcoolului.
Cum procedez sa-mi recuperez paguba, care este destul de mare, eu ma consider nevinovat?
Daca dau in judecata persoana care conducea masina pe care o depaseam am vreo sansa sa castig procesul?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Luca-Ionut , utilizator 21:55, 27 Martie 2018
Atat de complicata procedura asta cu procuror, politie, asigurator de imi vine sa ma lipsesc.
Procurorul spune ca ma primeste in audienta dar se schimba de la o zi la alta.
Politistul care se ocupa de caz joaca alba neagra...arunca vinovatia de pe unul pe altul. Parca ma pune la incercari, sau se joaca cu nervii mei. Politistul care a fost la fata locului spune ca stie cine este vinovat dar nu imi poate spune ...
Adiguratorul imi spune ca am dauna de 50000 lei ...si ca daca vreau sa pun piese originale pe masina o sa.o dea dauna totala ...nici acum nu am inteles vum e daca or sa dea culpa comuna, pentru dauna totala.
Nici acum nu stii cand pot duce masina la reparat ...nu am reusit dupa aprope o luna de zile sa dau de anexa 2.
Totul e atat de complicat ...noi complicam totul ..
Eu v-am raspuns mai sus la toate indrebarile. Dar, da, va pune nervii la incercare, mai ales daca nu cunoasteti procedura cu asiguratorul RCA al vinovatului presupus de dvs. Ati notificat dauna in cele din urma la asigurator?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Diana Cioroiu, Avocat
A venit inspectorul de daune si a facut actele necesare, asa cum a spus el, dar tot nu am.inteles cand imi duce masina la reparat
Nu va duce nimeni masina la reparat. Dvs. va puteti alege orice service agreat RAR in care sa va puteti repara masina. Acum ca aveti nota de constatare ( presupun ca si dvs un ex. cum e normal), aveti 2 variante: 1. ori vb cu cineva care se mai pricepe la daune pt a va face o parere daca e dauna majora sau nu (in unele cazuri e evident), daca este dauna majora, aveti posibilitatea sa o reparati fiind despagubit pana la val. de piata a auto si restul puneti dvs, sau luati banii cv. dif. dintre val de piata si epava (si vedeti cum o mai reparati sau nu), iar daca nu este dauna majora, puteti opat pentru reparatie in service autorizat sau banii "in regie proprie" (dar nu bifati asa) si vedeti dvs. cum si unde o reparati ; 2. ori introduceti masina in service autorizat pt. reparatie, vi se face deviz cu o suma si suma respectiva (daca nu mai e cazul de demontarea masinii pt o reconstatare) o treceti in cererea de despagubire; bifati cf. deviz si asteptati oferta in max 30 zile de la depunerea cererii de despagubire la asigurator(cu nr. de inregistrare). In ambele variante , legal pt a avea o oferta de plata, trebuie depusa mai intai cererea de despagubire(pt. ca de acolo curge termenul de 30 zile in care au obligatia sa inainteze oferta) . In practica va pot face oferta si inainte...dep. de soc de asigurari. Acum le e frica si de inchiriatul auto.... Bafta !
In sfarsit s-a dat solutia si in dosarul meu ... Acum problema sta cam asa ... Am facut plangere impotriva solutiei date de procuror ocazie cu care nu mi-au dat permisul inapoi de la politie. Din cate am inteles, de la o doamna grefier, ca domnul procuror nu imi va prelungii dovada de circulatie. Exista in lege stipulat asa ceva?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Somat de o firma de asigurari cleo_t cleo_t In noiembrie 2008 tatal meu a avut un accident rutier. Mai exact traversa cu caruta un drum european si a fost lovit de o masina. A necesitat 8 zile de ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica + dosar cercetare penala andreicarausu andreicarausu Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat.... Pe scurt...am fost implicat intr-un accident de circulatie cu vatamare corporala in luna august 2010.In urma ... (vezi toată discuția)