avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victime. Cum îmi pot recupera ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victime. Cum îmi pot recupera paguba?

Am fost implicat intr-un accident rutier astfel: am intrat in depasirea unui autovehicul iar acesta a intrat intr-o caruta si a ricosat in mine, am incercat cat am putut sa-l evit dar l.am acrosat in roata stanga spate cu aripa dreapta. Din impact a fost aruncat peste o alta caruta. Victimile din caruta aveau rani usoare, erau sub influenta alcoolului.
Cum procedez sa-mi recuperez paguba, care este destul de mare, eu ma consider nevinovat?
Daca dau in judecata persoana care conducea masina pe care o depaseam am vreo sansa sa castig procesul?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Luca-Ionut , utilizator 21:55, 27 Martie 2018
Diana Cioroiu a scris:

In Anexa 2 nu se scrie vinovatia, ci se descrie producerea evenimentului rutier, precum si eventuale situatii pe fondul carora s-a produs evenimentul, indicatoare, marcaje, alcoolemia... in baza acestora se poate stabili de catre asigurator "o culpa".

Imi pare ciudata rau treaba asta ca stau la mana asiguratorului sa stabileasca vina ...el nu stie mai bine decat politistul care cerceteaza cazul.
Politistul spune ca stie cine este vinovat dar nu are voie sa spuna.
Asiguratorul a spus ca daca imi repar masina pe banii mei pot sa-mi recuperez suma cheltuita dar nu in totalitate pentru ca daca un element mergea reparat nu o sa-mi plateasca elementul cumparat vi doar eeparatia lui.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Luca-Ionut, utilizator
Asiguratorul stabileste o culpa in baza Anexei 2 pt. A-si face idee daca va despagubeste sau nu si daca da, oricum isi rezerva un drept de a recupera o parte sau toti banii in cazul schimbarii culpei, intrucat doar o instanta in acest caz poate stabili vinovatia! Si daca nu se ajunge acolo, organul de politie prin referatul de propunere a unei solutii. V-am spus si eu, auto se poate repara! Dar trebuie sa vedeti unde si daca merita...fara a sti o valoare de piata a auto, o contavaloare a prejudiciului, nu va pot spune cum ar fi indicat.
Sa inteleg ca asiguratorul daca nu ma considera vinovat imi repara masina ... Daca instanta da alt verdict asiguratorul isi recupereaza banii de la mine
Pai asiguratorul ma obliga sa pun piese originale ... Piesele originale ma costa undeva la 5000-6000 euro. Sunt anumite elemente care nu ma intereseaza sa fie noi si le gasesc la jumatate de pret, chiar mai jos...un far este 1600 lei, cu tot cu becuri ajunge pe la 2400 ... second un far complet echipat este intre 800 si 1000 lei
Pana la urma pot pune piese second pe masina, cu acceptul meu?
Luca-Ionut a scris:


Pana la urma pot pune piese second pe masina, cu acceptul meu?

Cred ca n-ar fi asta o problema, nu asiguratorul s-ar opune, vedeti ce conflict a existat in trecut pe tema asta:
[ link extern ]
Insa nu cred ca v-ar accepta cineva piese second hand pentru sisteme de baza ale masinii, gen directie si frine. Mai mult ca sigur ca nici dvs.
In opinia mea marea problema e sa va rezovati dosarul, sa puteti da drumul la lucrare. Adica macar sa aveti o evaluare a pagubei si un deviz estimativ, de la ei.
Domnul Luca Ionut, pai nu va obliga nimeni sa reparati masina! Potrivit legii, atunci cand se justifica contravaloarea reparatiei se au in vedere doar piese noi si service-uri agreate RAR. Corect, dvs. puteti lua o suma de bani propusa si va puteti repara masina unde si cum vreti. Vedeti si stabiliti dvs. cum e mai convenabil dupa oferta propusa de asigurator si implicit dupa incadrarea daunei( majora sau nu). Si da, ati inteles bine, banii .sau o parte din bani se dau inapoi in situatia schimbarii culpei, intrucat veti fi obligat la incheierea unui contract de tranzactie si aceasta este una dintre clauze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
Diana Cioroiu, Avocat

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Somat de o firma de asigurari cleo_t cleo_t In noiembrie 2008 tatal meu a avut un accident rutier. Mai exact traversa cu caruta un drum european si a fost lovit de o masina. A necesitat 8 zile de ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica + dosar cercetare penala andreicarausu andreicarausu Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat.... Pe scurt...am fost implicat intr-un accident de circulatie cu vatamare corporala in luna august 2010.In urma ... (vezi toată discuția)