avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Concediul de odihna, aprobat inainte de data emiterii pravizului, intrerupe preavizul ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:37, 16 August 2010
Da....iar dupa revenirea din concediul de odhina veti continua preavizul.
Daca angajatorul este de acord, poate renunta la preaviz....
in timpul c.o. concedierea este interzisa! a se vedea art. 60 c. mun.
harry-1960 a scris:

Concediul de odihna, aprobat inainte de data emiterii pravizului, intrerupe preavizul ?

CO nu intrerupe preavizul .. pe perioada previzului se poate lua CO , astfel incat cele doua perioade sa se suprapuna.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Conform art.73(3) din Codul muncii: "În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2)".
2. CO nu suspenda CIM deci nu suspenda nici preavizul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz,concediere colectiva la cfr marfa dreptaciul dreptaciul Incepand cu data de 11 ian 2010 sunt in concediu de odihna pe anul in curs.Daca dupa aceasta ,si in timpul concediului meu de odihna , la societatea la care ... (vezi toată discuția)
In timpul efectuarii c.o. se poate da preaviz de concediere? comercial comercial Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt in C.O. pe anul 2010 si am fost instiintat (deocamdata verbal) ca urmeaza sa primesc preaviz de conciedere de 20 ... (vezi toată discuția)
Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul de odihna Cygnet_mab Cygnet_mab Buna ziua, Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa ... (vezi toată discuția)