avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scrisoare de ofertare loc de munca ulterioara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scrisoare de ofertare loc de munca ulterioara concedierii

Buna seara,


Am fost concediat in termenii articolului 65 prin concediere individuala.

Sunt in mijlocul unui proces cu acest angajator pe care am sanse sa il castig.

Intre timp primesc prin posta o oferta de munca cu un venit salarial derizoriu in alt oras cu aceiasi incadrare in organigrama si cu termen strict de raspuns de 5 zile. Cu confirmare de primire semnata. Urmatorul termen in proces este peste 2 luni.

Ce urmareste avocatul angajatului si oare am gresit ca nu am raspuns in termen de 5 zile? Nu stiu daca sa ma bucur ca se simte amenintat sau sa ma intristez ca a gasit o portita sa reclame la proces ca el a incercat sa ma reangajeze chiar si in alt oras asa cum am solicitat in procesul aflat pe rol. Judecatorul ii solicitase sa inainteze organigrama punctului de lucru din acest oras sa dovedeasca ca nu are angajati pe postul meu desfiintat in alt oras.


Va multumesc si va doresc seara buna,

Daniel
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 01:04, 16 August 2010
Buna seara!
Iata ce spune codul muncii:
Art. 74. - (1) Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;*
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.

Decizia dumneavoastra de concediere cuprindea o lista cu locurile de munca vacante la momentul respectiv? Daca nu, poate Angajatorul incearca acum sa drega busuiocul. Oricum, daca nu vi s-a comunicat atunci e camtardiva treba.
Sau poate incearca sa isi dovedeasca buna-credinta.
Daca nu aveati de gand sa acceptati postul propus (cel din alta localitate) nu mai conteaza ca nu ati raspuns intermenul de 5 zile. Oricum tot refuz se considera.
Succes in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului raluca constantinescu raluca constantinescu Care sunt pasii de urmat pentru concedierea a 3 salariati din motive economice? 1- preavizul care sa cuprinda 20 zile lucratoare 2- adresa catre AJOFM 3- ... (vezi toată discuția)
Modificare functie! ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresca sa intreb daca intr-o companie unde activiatatea este organizata pe departamente,se mai poate schimba functia unui angajat cu o alta ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!angajarea pe un post care s-a desfintat(art 65(1))cod muncii tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 S-a concediat un sofer cu art 65 alin 1 Codul Muncii!la 2 zile dupa concediere, conducerea societatii vrea sa angajeze alt sofer!!!!e voie sa faca asa ceva?la ... (vezi toată discuția)