Am fost concediat in termenii articolului 65 prin concediere individuala.
Sunt in mijlocul unui proces cu acest angajator pe care am sanse sa il castig.
Intre timp primesc prin posta o oferta de munca cu un venit salarial derizoriu in alt oras cu aceiasi incadrare in organigrama si cu termen strict de raspuns de 5 zile. Cu confirmare de primire semnata. Urmatorul termen in proces este peste 2 luni.
Ce urmareste avocatul angajatului si oare am gresit ca nu am raspuns in termen de 5 zile? Nu stiu daca sa ma bucur ca se simte amenintat sau sa ma intristez ca a gasit o portita sa reclame la proces ca el a incercat sa ma reangajeze chiar si in alt oras asa cum am solicitat in procesul aflat pe rol. Judecatorul ii solicitase sa inainteze organigrama punctului de lucru din acest oras sa dovedeasca ca nu are angajati pe postul meu desfiintat in alt oras.
Buna seara!
Iata ce spune codul muncii:
Art. 74. - (1) Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;*
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.
Decizia dumneavoastra de concediere cuprindea o lista cu locurile de munca vacante la momentul respectiv? Daca nu, poate Angajatorul incearca acum sa drega busuiocul. Oricum, daca nu vi s-a comunicat atunci e camtardiva treba.
Sau poate incearca sa isi dovedeasca buna-credinta.
Daca nu aveati de gand sa acceptati postul propus (cel din alta localitate) nu mai conteaza ca nu ati raspuns intermenul de 5 zile. Oricum tot refuz se considera.
Succes in continuare!