avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli schimbare usa de intrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli schimbare usa de intrare

Locuim in bloc cu opt apartamente ,patru apartamente cu doua camere ,patru cu o camera.Parti indivizie 15% pt.ap.cu doua camere si 10% pt.ap.cu o camera.
Cum sa impartim cheltuielile in vederea schimbarii usii de intrare ?
multumim
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:04, 17 August 2010
Inmultiti cheltuiala cu usa cu 15% pentru ap. cu 2 camere si cu 10% pentru garsoniere.

De exemplu, sa zicem ca usa costa (manopera si materiale) 2000 lei
-ap cu 2 cam vor plati fiecare 300 lei
- garsonierele vor plati fiecare 200 lei

Daca facem verificarea
- 4 ap.(2 camere) * 300 lei = 1200 lei
= 4 garsoniere * 200 lei = 800 lei
--------------------------------------------------------
Total = 2000 lei.
Se repartizeaza conform normelor de aplicare a L.230/2007-
-ART.54-cheltuieli pentru consumatori tehnici-se repartizeaza in raport cu numarul de locuinte din respectivul condominiu.(cheile de la us de intrare comuna se repartizeaza in raport cu nr.locuintelor.
E vorba si un pic de logica-cei care au 10 camere nu intra pe 10 usi de intrare comuna ci tot pe aceea pe care intra si cel care are 1 camera.
multumim pt.raspunsuri
@liamic 43
In Legea 230/2007 art.54 are urmatorul continut:
Art. 54. - (1) Persoanele fizice care au calitatea de administrator de imobile sunt atestate de catre primar, la propunerea compartimentelor specializate din cadrul autoritatii administratiei publice locale, in baza unei hotarari a consiliului local.
(2) Atestatul are drept scop certificarea calitatilor profesionale ale persoanelor care doresc sa practice activitatea de administrare a imobilelor la asociatiile de proprietari.


Poate ati vrut sa va referiti la HG 1588/2007 cu Norma metodologica de aplicare a legii 230/2007.
Dar si aici continutul articolului cu pricina este urmatorul la capitolul: Repartizarea cheltuielilor de alta natura:
Art. 54. - Cheltuielile de alta natura reprezinta cheltuielile asociatiei de proprietari pentru: lucrarile de intretinere, reparatii si inlocuiri la antena ori antenele colective de televiziune, care se repartizeaza in raport cu numarul prizelor de televizoare aflate in locuinte si in spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in conditiile in care nu exista o hotarare a adunarii generale prin care sistemul de antena colectiva sa fie desfiintat sau casat; cutiile postale, cheile de la usa de intrare comuna in cladire, care se repartizeaza in raport cu numarul proprietarilor; alte cheltuieli, repartizarea facandu-se in conformitate cu clauzele contractuale sau conform modului de facturare; curatatul cosurilor de fum, care se repartizeaza fiecarui proprietar proportional cu numarul sobelor si al masinilor de gatit racordate la cosurile de fum ale cladirii.


Or inlocuirea usii de la intrare intra in cheltuielile de intretinere si reparatii ale condominiului si acestea se impart in conformitate cu cota-parte indiviza.

Interpretarea ca pe usa intra mai mult sau mai putine persoane este similara cu interpretarea "de ce trebuie sa platesc lift daca nu merg cu liftul?", adica o interpretare personala care nu are legatura cu prevederile legale.
Nu m-am referit la art.54 al legii ci al normelor.Pt.ca sa fiti corect informata contactati ,in cadrul primariei de sector departamentul -relatii cu asociatii de proprietari,Cereti in scris raspunsul la problema d-voastra(o sa vedeti ca raspunsul este cel pe care vi l-am dat) Suma se va imparti la nr.de apartamente din condominiu.

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviză netemeinică, nelegală și discriminatorie. Ovidiu Bălaj Ovidiu Bălaj Adunarea generală a asociației de proprietari poate hotărî modalitatea de repartizare a cheltuielilor privind părțile comune in ceea ce privește ... (vezi toată discuția)
Salariu femeia serviciu 123321123 123321123 LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI CHELTUIELILE CU RETRIBUTIA FEMEII DE SERVICIU SE FACE PROPORTIONAL CU COTA-PARTE INDIVIZA SAU CU NR DE PERSOANE? (vezi toată discuția)
Plata intretinerii, rubrica noua ananeagoe ananeagoe Locuiesc intr-un bloc rezidential nou si acesta nu are porti la intrarea in curte.Au fost discutii sa ne cumparam porti(desi acestea trebuiau sa fie cumparate ... (vezi toată discuția)