avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SALARIU FEMEIA SERVICIU
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SALARIU FEMEIA SERVICIU

LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI CHELTUIELILE CU RETRIBUTIA FEMEII DE SERVICIU SE FACE PROPORTIONAL CU COTA-PARTE INDIVIZA SAU CU NR DE PERSOANE?
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 20:03, 14 Aprilie 2008
123321123 a scris:

LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI CHELTUIELILE CU RETRIBUTIA FEMEII DE SERVICIU SE FACE PROPORTIONAL CU COTA-PARTE INDIVIZA SAU CU NR DE PERSOANE?


Normal ar fi pe nr persoane. Daca intr-o garsoniera de 40 mp locuiesc 4 persoane, iar intr-un apartament de 110 mp locuieste o persoana, conform cotei indivize cel cu apartamentul ar trebui sa plateasca de aproape 3 ori mai mult decit cei 4 din garsoniera. In schimb, 4 persoane produce mai multa mizerie decit o persoana. Chestia cu cota indiviza se aplica mai degraba la reparatii ale instalatiilor / suprafetelor comune, unde defectiunile apar indiferent de nr. de persoane
Cf.lg.230/2007 si a normelor de applicare a legii, cheltuielile pentru curăţenie se repartizeaza dupa cota-parte indiviză de proprietate si nu dupa nr. de persoane.
Inainte de adoptarea legii 230/2007 aceste cheltuieli se repartizau dupa nr.de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste corect femeia de serviciu? dborsanu dborsanu Cum platiti femeia de serviciu? La noi discutia era sa se plateasca dupa cota-parte indiviza, adica cei cu 3 camere sa plateasca mai mult decat cei cu 2 ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu meeri_m meeri_m Buna seara, Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspun la aceasta intrebare: Salariul femeii de serviciu se imparte la numarul total de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli schimbare usa de intrare ili47 ili47 Locuim in bloc cu opt apartamente ,patru apartamente cu doua camere ,patru cu o camera.Parti indivizie 15% pt.ap.cu doua camere si 10% pt.ap.cu o camera. Cum ... (vezi toată discuția)