Locuim in bloc cu opt apartamente ,patru apartamente cu doua camere ,patru cu o camera.Parti indivizie 15% pt.ap.cu doua camere si 10% pt.ap.cu o camera.
Cum sa impartim cheltuielile in vederea schimbarii usii de intrare ?
multumim
@liamic43
Cu tot respectul pe care il purtam fiecarui utilizator, am rugamintea ca atunci cand intrati intr-o discutie si contraziceti un alt utilizator sa va documentati.
Dumneavoastra spuneti ca acele cheltuieli se repartizeaza conform art 54 din HG 1558. Nimic mai gresit, pentru ca am impresia ca dvs. ati citit art. 54 fara sa cititi art. 53, care spune asa: Art. 53. - Cheltuielile de altă natură reprezintă cheltuielile efectuate pentru plata unor servicii care nu pot fi repartizate după criteriile prevăzute la art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. a, b şi c.
Deci este vorba despre repartizarea unor cheltuieli care nu pot fi repartizate
Si mergem la Legea 230/2007 si la invocatul articol 47. lit. a, b, c.
"Art. 47. - Cheltuielile asociatiei de proprietari sunt urmatoarele:
a) cheltuieli pe numar de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in proprietati individuale;
b) cheltuieli pe consumuri individuale;
c) cheltuieli pe cota-parte indiviza, in functie de suprafata utila a proprietatii individuale".
Ne reintoarcem la HG 1558, la capitolul "Cheltuieli pe cota-parte indiviza, in functie de suprafara utila a proprietatii individuale" care spune ca:
"C. Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate
Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominium aflate în proprietate comună. Prin toţi proprietarii din cadrul asociaţiei de proprietari se înţelege toţi proprietarii apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, membri sau nemembri ai asociaţiei de proprietari".
Partile de constructie sunt fundatia,corpul cladirii sau elevatia si instalatiile.Din citirea art.44 de ex.arata f.clar ca interfonul se va plati pe cota parte doar partea de instalatie comuna iar restul de instalatie(nr.receptor si instalatia interioara ),pe nr.de apartamente.)-a fost un alt exemplu.
Pentru a fi documentati cred ca solutia este a intreba la primaria de sector,relatii cu asociatiile.Sunt f.convinsa de ceeace am spus,deoarece am avut aceasta problema.Art.54 din norme-cheile de la usa comuna se repartizeaza pe nr.de proprietari,la fel ca si cutiile postale(daca am mai multe camere trebuie sa am o cutie postala mai mare:D:D:D:D?)