Buna ziua ,
ma intereseaza care este procentul care ii revine unui copil din partea tatalui in cazul in care parintii au divortat , tatal detine un apartament , iar dupa 8 ani se recasatoreste ci o alta persoana . Metionez ca aoartamentul este pe numele sau sin girat printr-un credit bancar inainte de a se recasatorii . In acest caz noua sotie are drepturi mai multe sau copilul meu in cazul unui eventual deces .
Copilul vine in concurs la mostenire cu actuala sotie. Cotele sunt 1/4 pentu sotia supravietuitoare si 3/4 pentru copilul/copiii acestuia in caz de deces.
Problema se va pune la ce anume se aplica cotele: la intreg sau la o fractiune din acesta? Pentru ca, desi cumparat inainte de casatorie, ratele de credit se achita in timpul casatoriei, ceea ce inseamna ca actuala sotie are o cota de contributie la dobandirea bunului.
buna ziua.
sotia supravietuitoare , respectiv cea de-a doua sotie, va veni in concurs cu descendentii defunctului.
daca exista la data decesului defunctului un singur descendent al acestuia, el va culege cea mai mare parte din succesiune.
sotia defunctului va avea dreptul legal doar la 1/4 din succesiunea defunctului .
buna ziua.
in acest caz imobilul este bun propriu al defunctului.
in acest caz sotia supravietuitoare va culege o cota de 1/4 din imobil, iar descendentii impreun avor culege 3/4.
Impartirea imobilului
bub2
Buna.Dupa moartea mamei,cum se imparte valoarea imobilului intre tata,si cei doi copii?Si cu succesiune,daca tata se recasatoreste,ce avem de pierdut?Si fara ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata
caren
sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar ... (vezi toată discuția)