avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Agentia pentru somaj mi-a taiat drepturile conferite ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Agentia pentru somaj mi-a taiat drepturile conferite prin lege

Buna ziua tuturor ,
Vineri mi-am adus aminte ca am uitat sa semnez fisa de somaj pe 21 iulie si am fost sa comunic acest lucru . Surpriza ! Am fost suspendat ca somer din cauza unei semnaturi ?!! Incepand cu 01 august m-am angajat . Iar surpriza; angajarea nu mai este considerata ca fiind facuta in timpul somajului , pentru ca am fost suspendat ca somer , intrucat nu am semnat fisa . Nu conteaza ca nu am fost angajat nicaieri in perioada aceasta . Doar pentru ca am uitat sa semnez o amarata de fisa ! Deci mi-am pierdut dreptul legal de a mi se plati 30% din somaj pana la terminarea perioadei de acordare al acestuia . Adica inca sapte luni . Nu este o suma mare dar totusi este dreptul meu , de contribuabil , la fondul de somaj . Avand peste 45 ani , firma care m-a angajat avea dreptul de a incasa din fondul de somaj , echivalentul unui salariu minim timp de sase luni . Surpriza: nu am semnat amarata de fisa , deci statul nu mai plateste nimic . Intrebare:
1.Au dreptate , sau abuzeaza de necunoasterea legislatiei de catre someri ?
2.Cum crede domnul boc (cu litere mici) ca cetateanul , pe care il indeamna sa dea dovada de spirit cetatenesc si sa-si plateasca darile , va reactiona cand constata cum procedeaza statul ? Va mai plati , sau va face ce face si statul ? Adica sa incerce sa fure cu toata puterea inteligentei sale acest stat care este cel mai mare hot ?
Eu unul am inteles care trebuie sa fie comportamentul meu fata de stat !
Dumneavoastra ati inteles ?
Am obtinut de la angajator adeverinta din care reiese ca in perioada 20.07-30.07 am fost prezent la sediul firmei din Bucuresti , pentru sustinerea unor interviuri si teste , in vederea angajarii . In urma acestora s-a decis angajarea mea incepand cu data de 01.08 . Presupun ca acest fapt poate fi incadrat la forta majora intrucat , in perioada alocata semnarii fisei de somaj , nu eram in localitate si nici nu puteam ajunge in timpul programului AJOFM pentru semnarea acesteia.
In sfarsit am primit comunicarea de la instanta ! Am castigat ! Se specifica faptul ca desi nu este prevazut in mod expres faptul ca nu m-am putut prezenta sa semnez fisa , este de bun simt ca se incadreaza in prevederile legii , si obliga AJOFM sa plateasca cei 30 % pentru perioada cat mai aveam dreptul la somaj . Totusi , desi au trecut 30 zile de la comunicare , AJOFM nu da niciun semn ca ar avea de gand sa plateasca .
Ar trebui sa mai fac ceva pentru obtinerea acestor drepturi , sau sa mai astept ?
Multumesc tuturor celor ce m-au indrumat in acest demers ,in special domnului Valeriu cu ale carui recomandari am reusit sa castig , aceasta fiind dovada ca acest forum chiar este util celor ce nu au expertiza in probleme juridice .
1. Ma bucur tare mult ca ati avut castig de cauza!
2. Cred ca trebuie sa mergeti la AJOFM cu hoatarea judecatoareasca si sa cereti sa se conformeze.
3. Daca nu plateste trebuie sa fie obligati sa o faca. Dar aici nu mai stiu sa va raspund, numai un coleg jurist o poate face.
Buna ziua ,
Va multumesc pentru interesul de care dati dovada si pentru ajutorul dat .
Din pacate m-am grabit cu o zi . Am primit citatie pentru Curtea de Apel Bucuresti pentru luna noiembrie 2011.
O sa va tin la curent .
Cu stima ,
daponte stefan a scris:

Buna ziua ,
Va multumesc pentru interesul de care dati dovada si pentru ajutorul dat .
Din pacate m-am grabit cu o zi . Am primit citatie pentru Curtea de Apel Bucuresti pentru luna noiembrie 2011.
O sa va tin la curent .
Cu stima ,

Nu disperati!!!
Suntem alaturi de dvs.(chiar daca doar cu gandul) Sa ne tineti la curent!
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)
Nu s-a pus viza de somaj la timp ContSters166197 ContSters166197 daca un somer nu se prezinta la viza la data stabilita in cate zile se poate prezenta la viza sa nu isi piarda dreptul la somaj:(( (vezi toată discuția)
Somer marilenanistor2001 marilenanistor2001 Buna ziua, As dori o lamurire. Daca sunt somer si o societate ma angajeaza pe peroiada determinata de doua luni,primesc cei 30%din indemnizata de jomaj?Dupa ... (vezi toată discuția)