avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... deschidere PFA in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

deschidere PFA in timpul divortului

Buna ziua, sunt in proces cu sotul meu. Primul termen este stabilit pe 21 oct. a.c.

Sotul meu a parasit domiciliul (bun comun) si eu am ramas cu cei 2 copii minori.

Pot deschide un PFA, fara acordul sotului meu? Veniturile realizate sunt considerate bun comun? Fac acest lucru pentru a ma ajuta cu cheltuielile de intretinere ale casei(electricitate, apa, gunoi, etc) cat si pe cea a copiilor deoarece el, de cand a parasit casa nu a mai dat nici un semn de viata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 14:05, 16 August 2010
bineinteles ca puteti deschide insa va trebui sa faceti dovada spatiului pt sediul social si acolo va trebuie semnatura lui pt comodat.in cazul unui partaj doar bunurile obtinute sunt comune nu si veniturile,doar daca veti constitui vreun cont atunci trebuie sa dovediti la partaj contributia fiecaruia in cont.insa pt ca a parasit deja casa veti putea proba cu martori ca nu a avut nici o contributie in caminul comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in urma unui divort la notar sammy44 sammy44 Daca divortul s-a facut la notar si copiii minori sunt in custodie comuna, fostii soti declarand ca vor locui in continuare la aceasi adresa, fapt care se si ... (vezi toată discuția)
Divort la notar - neintelegere partaj bunuri imobiliare amir10 amir10 Buna ziua, Pe 21 august, am divortat la notariat de comun acord in luna august (avem si un copil de 2 ani care a ramas in ingrijirea mea). Ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal marryna marryna in cazul in care sotul paraseste caminul conjugal cum poate sotia sa dovedeasca asta in instanta?casa daca e bun dobandit in timpul casatoriei se imparte sau ... (vezi toată discuția)