avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in urma unui divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in urma unui divort la notar

Daca divortul s-a facut la notar si copiii minori sunt in custodie comuna, fostii soti declarand ca vor locui in continuare la aceasi adresa, fapt care se si intampla, dar in prezent unul din soti , doreste partajul. Se face actiune in instanta si se poate cere impartirea casei in cota de 50-50 , tinandu-se cont ca minorii vor sta la o institutie in cursul saptamanii si la sfarsit de saptamana , vor fi luati pe rand de cei 2 fosti soti? Trebuie dovedita si contributia in cote egale pt aceasta casa?
Partajul, daca fostii soti se inteleg, poate fi facut la notar.
Cum vreti sa faceti partajul ? Cum impartiti apartamentul ? Se prezuma ca aveti cote egale, doar cine vrea mai mult va trebui sa dovedeasca cum ca a contribuit cu mai mult din venituri proprii.
Copiii nu au legatura cu partajul, nu conteaza ca stau la camin toata saptamana..
Ce varsta au si de ce stau la camin, faceti naveta ?
Daca va intelegeti nu trebuie dovedit nimic.
Puteti merge la notar sau la instanta dupa cum doriti.
Locuim impreuna , copiii minori nu stau la camin, stau cu noi zilnic, nu face nimeni naveta, dar vreau sa ma mut la casa mea, bineinteles sa avem grija in continuare de copii, pe rand , printr-o intelegere. Problema este ca fosta sotie nu vrea sa vindem casa si vreau sa stiu ce posibilitati exista in acest caz.
Partajul inseamna sistarea comunitatii de bunuri, inseamna ca bunul va trebui efectiv impartit conform cotelor de contributie (fie 50/50 cum prezuma legea, fie cote diferite daca probati in instanta contributie majorata).

Intrebarea este cum se face acest partaj in cazul dvs. Deci fie vindeti impreuna si impartiti banii astfel obtinuti conform cotelor, fie imobilul se atribuie catre unul dintre dvs si celalalt va primi sulta (adica contravaloarea in bani a partii sale din casa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire fosta sotie, dupa decesul sotului Elena Georgescu Elena Georgescu Bună Ziua ! Ce drept de moștenire are o persoană aflată în următoarea situație? A divorțat de soț în urmă cu 22 de ani. În timpul căsătoriei au ... (vezi toată discuția)
Partaj cristinani cristinani Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar sau juridic? laura barab laura barab Buna ziua! Doresc sa stiu ce sa fac? Partaj voluntar sau juridic? Am divortat amiabil de sotie, dar imi cere o suma de bani , care mi se pare prea mare. In ... (vezi toată discuția)