avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de locatari a fost amendata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de locatari a fost amendata

Asociatia de locatari in care locuiesc , s-a apucat de anvelopare fara proiect ,nerespectind prevederile legii 230/2007 art. 16. - (1) care prevede mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri (i-mi cer scuze ca mi-am permis sa citez un raspus anterior) ,de fapt facind izolatie la teresa balcoanelor nu la peretii exteriori ,si in urma unei plingeri personale au spus ca vor fi amendati, Am rugamintea de a-mi spune daca e corect ca amenda sa fie platita de locatari, inclusiv eu,in conditiile in care pina a se ajunge la plingeri oficiale l-am adus la cunostiinta doleantele verbal ,cit si prin scrisoare cu confirmare de primire ,Anvelopare se realizeaza exclusiv din fondul comun realizat din antele amplasate pe bloc .Vreau totodata sa va spun ca diferenta dintre supafata peretilor exteriori si cea a terasei balconului este de doar 3.12 mp ceeace nu cred ca poate reprezenta o economiei.
Va multumesc anticipat pt raspuns si astept deoarece sint amentita de locatarii influentati de conducerea asociatiei care sustin ca trebuie sa plateasca pt mine desi eu cred ca ar fi corect ca cei care au luat deciziile respective sa plateasca
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 14:07, 16 August 2010
Asociatia este formata din proprietarii, locatari ai blocului,
Orice cheltuiala a asociatiei din FONDUL ASOCIATIEI, este suportata de catre membrii ei.. chiar si amenzile cata vreme intr-un proces verbal se mentioneaza ca Asociatia nr.. a savarsit contraventia respectiva.
Daca faceati o plangere impotriva administratorului - ca ar fi savarsit un abuz, de exemplu, - iar aceast fapt s-ar fi confirmat, cel sanctionat ar fi fost el si nu asociatia.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
ContSters122901, utilizator
dar va puteti indrepta ulterior impotriva celui care a luat hotararea si impotriva celui care a adus-o la indeplinire fara respectarea dispozitiilor legale, printr-o actiune in instanta - consultati legea asociatiilor de proprietari
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itm MBH MBH Buna seara, Asociatia de proprietari a fost amendata de catre ITM in urma unui control facut in urma unei reclamatii din partea unuia dintre membrii ... (vezi toată discuția)
Cine plateste amenda sanduene sanduene Buna ziua In asociatia noastra de proprietari, administratorul, femeia serviciu si instalatorul sunt angajati in baza unei conventii civile, conform ... (vezi toată discuția)
Amenzi proprietari care nu respecta regulamentul de ordine interioara gboaca gboaca Situatie: Intr-un complex de locuinte Asociatia de Proprietari decide in AG ca este nevoie de un regulament de ordine interioara care sa stabileasca modul de ... (vezi toată discuția)