avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim in revisal in mod eronat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim in revisal in mod eronat

daca unui salariat i s-a incetat din greseala cim-ul cum se poate reactiva cim din nou?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 26 Iunie 2014
Eu una nu m-am confruntat cu aceasta situatie, insa puteti sesiza suportul tehnic al celor de la Revisal pentru a va lamuri. Posibil sa se poata utiliza functia de reactivare a contractului din Modificari/Corectii survenite asupra contractului...

suportregistru@inspectiamuncii.ro
lucica crivat a scris:

daca unui salariat i s-a incetat din greseala cim-ul cum se poate reactiva cim din nou?


Functia de reactivare a unui c.i.m. este alocata numai in baza hotararii judecatoresti in REVISAL ... aveti doua posibilitati :
1. fie ii incheiati un nou c.i.m. cu data incetarii activitatii in baza celui vechi
2. fie il reactivati si la observatii specificati ca inregistrarea s-a facut eronat
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna dimineata!
Am transmis un contract la REVISAL inainte ca acesta sa fie semnat de angajat, in ideea ca-l va semna a doua zi.
Dar de a doua zi respectivul nu s-a mai prezentat la servici si nici nu mai raspunde la telefon. Ce formalitate de inchidere a contractului exista? Contract care practic nici nu exista pt ca nu este semnat de ambele parti. Mentionez ca nu s-a specificat nici perioada de proba. Si oricum ar fi...nu este semnat de salariat..dar eu trebuie sa-l scot intr-un fel din REVISAL. Dar cum?
Apoi mai este si problema prezentei lui in statul de salarii pt cele 2 zile din momentul transmiterii in REVISAL pana in momentul scoaterii lui, sper ca azi.
Va multumesc!


Cred ca solutia cea mai buna este aceasta:
1. Treceti in contract o perioada de proba.
2. Trimiteti salariatului prin posta, cu confirmare de primire, o notificare prin care ii aduceti la cunostinta ca ii inceteaza contractul de munca in timpul perioadei de proba, conform art. 31(3) din Codul muncii (opriti si dvoastra un exemplar la care veti atasa confirmarea de primire)
3. Emiteti o decizie de incetare a contractului de munca in baza aceluiasi articol.

In statul de plata il puteti trece cu absente nemotivate.
Multumesc frumos pt raspuns.
Este obligatoriu sa-i fac notificare prin posta?
Daca vine si spune ca el n-a semnat nici un contract si ca atare nu stia ca e in perioada de proba? Nu are nici informarea prealabila intocmirii documentelor de angajare.




Alte discuții în legătură

Reactivare contract in revisal alexandra_eu alexandra_eu Buna ziua, As dori sa va intreb de reactivarea unui contract in Revisal. Un angajat a facut cere de incetare CIM. Am inregistrat in Revisal incetarea la ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie incetare cim anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema: a font inregistrat un cim pe perioada determinata 2 luni, cim a expirat in data de 31 iulie 2012 si ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu maternitate gigi19 gigi19 Buna ziua, Am o angajata care se reintoarce la munca din concediu de maternitate, pe data de 7 Septembrie (6 septembrie fiind data nasterii ... (vezi toată discuția)