avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reactivare contract in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reactivare contract in Revisal

Buna ziua,

As dori sa va intreb de reactivarea unui contract in Revisal.
Un angajat a facut cere de incetare CIM. Am inregistrat in Revisal incetarea la data incetarii conform noilor modificari, dar in ziua incetarii s-a razgandit si ramane in firma. La itm nu am inregistrat decizia intrucat nu au trecut 5 zile si pana la urma conducerea firmei a acceptat reintoarcerea angajatului si oprirea formalitatilor de incetare.
In revisal la reactivare la temei legal exista doar varianta temei reactivare (reintegrare - pe baza hotararii judecatoresti). Este corect sa reactivez in acest fel neavand alta optiune?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 18 Februarie 2010
Daca tot ati trecut in Revisal incetarea si nu puteti reveni asupra ei,ar trebui sa depuneti decizia si imediat sa reinregistrati contractul la ITM si apoi sa mai depuneti o data Revisal cu angajarea din aceeasi zi.
Numai ca depunerea Revisalului cu reangajarea este cam tardiva ... se depune anterior angajarii.:)
am avut si eu o situatie similara. eu am inchis din greseala cim-ul in revisal dar nu am transmis la ITM. Am fost sfatuita de cei de la timnet sa fac reactivare cu reintegrare - pe baza hotararii judecatoresti si la explicatii sa scriu ca a fost inchis in mod eronat.
Este si asta o solutie ... insa mai trebuie acceptata si de catre Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea deciziei de concediere Dragoianu Alexandra Dragoianu Alexandra Buna ziua, in data de 28.08.2018(dupa o perioada de preaviz de 20 de zile) s-a incheiat CIM ned. al unei angajate cu art.65, alin.1. Desfiintare de ... (vezi toată discuția)
Unui salariat i-a fost încetat cim cu art 65 alin.1, a câștigat ... Lazear Lazear Unui salariat i-a fost încetat CIM cu art 65 alin.1, a câștigat în instanță, a fost reangajat cu un contract nou. Trebuia cu același contract cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, - va rog o angajata a dat in judecata institutia solicitand instatei anularea unei decizii interne, si a castigat in instanta hotararea ramanand ... (vezi toată discuția)