Buna ziua,am nevoie de un sfat avizat!Inainte de casatoria fiicei sale ,prietena mea ia cumparat un apartament.Cu citeva luni inainte de data casatoriei,fata a vindut apart. ca sa cumpere unul mai mare cu viitorul sot.Acum intervine speta:prietenul a cumparat apart. dar numai pe numele lui,desi 85% din pret era de pe apart. fetei.S-au casatorit,acum au si o fetita,dar sotul nu a mai trecut-o si pe ea pe actul de proprietate al apart,si tergiverseaza aceasta operatiune incit nu sti ce sa mai crezi.El a luat ,in timpul casatoriei un imprumut de la banca ,ipotecind apartamentul.Acum spune ca nu o poate trece pt. ca apart. este ipotecat.Ratele imprumutului le platesc impreuna.Spuneti-mi va rog,exista cale legala de a o trece pe fiica prietenei mele ca si coproprietar la apartament?Care ar fi aceasta? cum se poate face mai usor si mai repede si cu costuri mai mici acest lucru? Va multumesc
apartamentul banuiesc ca a fost cumparat in timpul casatoriei fapt care in cazul unui partaj ii da dreptul si sotiei la acel bun.
si daca se ajunge la partaj chiar daca apartamentul este trecut pe numele prietenului facandu-se dovada ca banii cu care s-a cumparat casa au apartinut in proportie de 85% fetei atunci va avea dreptul la 85 %.
problema este daca apartamentul a fost cumparat inainte de a se casatori.