Buna ziua!
Am introdus actiunea de divort si dupa pronuntarea hotararii judecatoresti astept ca sotul meu sa ceara partajul.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie:
Imobilul care face subiectul partajului este o casa care a costat 115000 Euro si a fost achizitionata in felul urmator:
- 70 % din valoare a fost platita din din vanzarea unui apartament pe care mi l-au cumparat parintii inainte de a ma casatori (63000 EUR) si 15800 EUR diferenta de bani primita cash de la parintii mei
- restul de 30 % (mai exact 36000 euro ) au fost obtinuti printr-un credit ipotecar pe numele meu. La credit pana acum nu am apucat sa platim decat 1000 Euro, parte de capital (fara dobanda).
Dupa pronuntarea hotararii definitive de divort doresc sa rambursez anticipat total creditul ipotecar din banii mei si ai parintilor mei si sa solicit imobilul in procesul de partaj 100%.
Considerati ca merita sa fac efortul asta, care este urias in momentul de fata dar nu de neatins?
Se va contesta aceasta rambursare de catre ceallta parte in procesul de partaj?
Daca 70 % din valoarea apart. a fost platita prin vanzarea unui apart. primit de la parinti inainte de casatorie, apartament care a fost bun propriu, aceasta suma este bun propriu. Plus jumatate din 39% din valaorea apart., rezulta ca vi se cuvine 85% din valaorea apartamentului.
Daca platiti intreaga suma restanta la banca, atunci sotului i se cuvin 500 euro, jumatate din cat ati platit in perioada casatoriei.
De ce sa se conteste rambursarea? Interesul comun este ridicarea ipotecii bancii de pe apartament.
Aveti grija din ce bani returnati si cum justificati, sa nu spuna ca erau bani adunati de amandoi in timpul casatoriei si au ramas "la saltea" in apartament.
Cred ca mai bine ar fi sa vorbiti cu un avocat si apoi sa si introduceti partajul, daca tot sunteti aici...