avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul unui imobil achizitionat 30% din credit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul unui imobil achizitionat 30% din credit ipotecar

Buna ziua!

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie:
Am introdus actiunea de divort si dupa pronuntarea hotararii judecatoresti astept ca sotul meu sa ceara partajul.
Imobilul care face subiectul partajului este o casa care a costat 115000 Euro si a fost achizitionata 70 % din vanzarea unui apartament pe care il dobandisem inaintea casatoriei si din bani de la parintii mei si restul de 30 % (mai exact 36000 euro ) au fost obtinuti printr-un credit ipotecar pe numele meu. La credit pana acum nu am apucat sa platim decat 1000 Euro. Sotul meu are o legatura extraconjugala de 9 luni de zile si dupa ce l-am descoperit si i-am cerut sa paraseasca imobilul refuza acest lucru si ma santajeaza cu partajul, amenintandu-ma ca i se cuvine mai mult de 70000 de Euro din valoarea de piata a casei (acum 200000 Eur) Nu doresc ca acest om sa primeasca nimic din casa mea pentru ca nu a contribuit decat cu 500 eur din valoarea ratelor la plata ei si m-am gandit sa incerc s rambursez cum ce a mai ramas din creditul ipotecar ca sa demonstrrez ca sursa tuturor fondurilor de finantare a casei imi apartine. Am vreo sansa sa reusesc? Aveti vreo idee cum as putea sa nu ii platesc cestui om atatia bani din care nu i se cuvine nimic pt ca in plus are doar o trreime din salariul meu si ani de zile numai eu am muncit, el s-a jucat pe calculator. In plus mai avem si o fetita minora de 4 ani. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreeavtz , utilizator 05:32, 25 Martie 2008
Faceti dovada cat din imobil a fost achitat de dvs. din Bani proveniti din afara casatoriei, restul urmand sa impartiti. Indiferent de salariul fiecaruia, se prezuma ca fiecare a contribuit in mod egal, in timpul casatoriei, la achizitionarea de bunuri.:(
Nu e chiar indiferent venitul fiecaruia... ca se presupune ca au contribuit egal, dar se poate rasturna prezumtia...
Eu as face partaj in instanta... si i-as da actualizati cei 500 de euro!!! Sau cat ar fi!
Mi-as lua un avocat bun si as scapa de tot, i-as face evacuare daca e cazul... sa ma lase in pace!
Luati toate actele referitoare la casa si mergeti la o consultatie juridica, sa vedeti daca va ajung acelea ca si probe sau mai aveti nevoie de altceva...
El nu cred ca va initia un partaj, cred ca se bazeaza pe un santaj emotional la adresa dv. si spera sa nu faceti nici dv. vreun pas inspre clarificarea situatiei.
Multa bafta!
Multumesc mult pentru raspunsuri si urare!
Din pacate vrea partaj - chiar aseara m-a amenintat ca vrea sa imi ia tot - si casa si copilul si ca merit faptul ca m-a inselat.
Asta in conditiile in care i-am cerut sa paraseasca imobilul in care locuim deoarece nu e decat musafir i timpul saptamanii iar in week-enduri se duce la amanta.

Nu are scrupule si moralitate si urmareste doar castigul imediat din afacerea asta. M-a amenintat ca are un super avocat cu care o sa imi ia tot ce am.
Credeti ca e posibil sa joace atat de murdar si sa convinga un avocat sa faca asta in conditiile date? Nu poate dovedi nimic, eu am toate documentele, doar creditul ipotecar de un an si jumatate este cartea pe care joaca cel mai tare - sustine ca asta e casa lui si ca o sa ma distruga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare credit ipotecar dupa pronutarea hotrarii definitive de divort andreeavtz andreeavtz Buna ziua! Am introdus actiunea de divort si dupa pronuntarea hotararii judecatoresti astept ca sotul meu sa ceara partajul. Va rog frumos sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)
Transfer ipoteca - am vreo sansa? andreeavtz andreeavtz Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti daca am vreo sansa in urmatoarea situatie: Am cumparat o casa in timpul casatoriei, cu credit ipotecar pe 30 de ... (vezi toată discuția)
Partaj apt partial bun propriu anipani anipani Eu si sotia mea avem in comun un apartament pentru care am platit 70.000 eur, sotia mea pentru achizitionarea acestui apt a contribuit cu suma de 62.000 eur ... (vezi toată discuția)