avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal, stagiu pentru somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal, stagiu pentru somaj?

Buna ziua!
Intrebarea mea este: concediului prenatal este considerata perioada asimilata stagiului de cotizare la fondul de somaj? Va intreb, ptr. ca, in cazul meu, fara concediul acesta prenatal nu am 12 luni cotizate la somaj inainte de suspendarea CIM. Mi se pare totusi ciudat, ca in cartea mea da munca data suspendarii CIM nu coincide cu intrarea in concediul prenatal, ci cu data inceperii concediului de crestere a copilului pana la 2 ani.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bibi2008 , utilizator 17:52, 16 August 2010
1. Perioada de concediu de maternitate nu este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj.
2. In carnetul de munca nu se inregistreaza suspendarea CIM pentru concediu medical.
3. La Pensii, Sanatate si Somaj apar toate aceste perioade de suspendare a CIM, in baza declaratiilor nominale lunare facute de angajator.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa ccc pot beneficia de somaj? vaida valentin vaida valentin buna ziua pe data de 23.09.2010 trebuia sa incep munca dupa ce am stat acasa cei 2 ani de cic,cand am fost la mine la servici sa ma interesez cand incep au ... (vezi toată discuția)
Doua spete despre carnetul de munca! OvidiuDanut OvidiuDanut Salut! Va expun doua spete pe scurt: 1) Am un fost angajat care nu vine sa-si ridice carnetul de munca. Ce obligatii am eu, angajatorul, daca el refuza sa ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza adeverinta de somaj de catre angajator la o persoana revenita dein ccc? catalinion84 catalinion84 Buna seara In cazul in care se intra in somaj dupa concediu crestere copil, se iau in calcul si lunile din concediul prenatal si postnatal in adeverinta ... (vezi toată discuția)